ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sol siyaset anlayışı yeniden belirlenmeli

Sol siyaset anlayışı yeniden belirlenmeli
YAYINLAMA: 30 Ekim 2023 / 18.00
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2023 / 18.55
Özgürlük ve Dayanışma Partisi olağanüstü il kongresi yapıldı. Tek liste ile yapılan kongrede il başkanlığına yeniden Güzel Çalgan getirildi.

ÖDP İl örgütü olağanüstü kongresi, Turkuaz Restoranda, aralarında ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş’ın da bulunduğu kalabalık bir partili ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

“Ortak siyasi parti değil, ortak siyaset”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan ÖDP İl Başkanı Güzel Çalgan, yerel seçimlerde seçmenin sosyal demokrat partilere verdiği uyarıyı ÖDP olarak anladıklarını belirterek, “Kendi payımıza düşeni aldık. Kendimizi yeniden yapılandırmamız gerekiyor” dedi.

Solun siyaset anlayışını yeniden düzenlemesi gerektiğini vurgulayan Çalgan, “Mesele ortak bir siyasi partinin kurulması değil. Olması gereken ortak ve etkin bir siyaset anlayışı ortaya çıkarmaktır. Alternatif siyaset anlayışına yönelik adımların atılması gerekiyor. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

“NATO’ya Hayır” için İstanbul’da

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş’da, herkesi 27 Haziran’da yapılacak NATO zirvesini protesto etmek için İstanbul’a çağırdı. ABD’nin Irak’ta uyguladığı işkence ve vahşetin, kapitalizmin gerçek yüzü olduğunu belirten Taş, “Herkesi 27 Haziran’da NATO zirvesini protesto etmek için oluşturduğumuz birlikteliğe güç vermek için İstanbul’a davet ediyorum” dedi.

Kapitalizm itibar kaybetmeye devam ediyor

ÖDP’nin ‘başka bir dünya’ arayışı olarak ortaya çıktığını belirten Taş, kapitalizmin yeniden sorgulanmaya başlandığına dikkat çekerek, “Kapitalizm itibar kaybetmeye devam ediyor fakat nesnel koşullar var diye iradede kendiliğinden oluşmaz. Sistemli ve kalıcı bir siyasal toplumsallaşma ile bunu başarmak bize düşüyor. Yapmamız gereken toplumsal dayanaklarını güçlendirerek hayatı yeniden kurmaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *