ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Soruşturma başlatmadık

Soruşturma başlatmadık
YAYINLAMA: 17 Eylül 2023 / 18.43
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2023 / 18.46
Gaziantep Büyükşehir Belediye binasında bir “Gazilik” madalyası olduğu şeklindeki iddia ortalığı karıştırdı. 20-25 yıldan beri belediyede çalışan görevliler, hiçbir zaman böyle bir madalyanın bulunmadığını ve varlığından haberdar olmadıklarını ifade ettiler.

Zaman muhabiri doğanı sinirlendirdi

Geçtiğimiz günlerde eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ı arayan Zaman Gazetesi muhabirinin valiliğin madalyanın kaybolmasıyla ilgili soruşturma başlattığını söyleyerek madalya nerede şeklindeki sorusuna çok sinirlenen Doğan, “Herhalde belediyeden ayrılırken alıp çıktım. Bu ne biçim soru? Ben 15 yıl başkanlık yaptım böyle bir madalyanın varlığından haberdar değilim” diye yanıt verdi.

Böyle bir madalya varsa araştırılsın dedik

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fettah Tanrıverdi, Sabah’a madalya konusunda valiliğin herhangi bir soruşturmasının söz konusu olmadığını açıklarken, “Bundan birkaç ay önce bir gazeteci, belediye binasında asılı duran Gazilik madalyası nerede şeklinde bir yazı yazmış. Biz de yazının bir fotokopisi ile birlikte Büyükşehir Belediyesine böyle bir madalya var mı, eğer kaybolduysa araştırılsın” şeklinde üst yazı yazdık. Valiliğimiz herhangi bir soruşturması söz konusu değil diye konuştu.

Belediyede uzun yıllar çalışanlar bile böyle bir madalya görmedi

Büyükşehir Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri de Valiliğin herhangi bir soruşturmasının bulunmadığını söylerken,” Belediyede 20 30 yıl çalışmış insanlara sorduk. Hiç kimse böyle bir madalyanın varlığını teyit etmedi. Gazilik madalyası olması için TBMM’nin bir kararının bulunması gerekir. Böyle bir kararı var mı diye araştırıyoruz. Ancak o konuda da sağlıklı bilgiye ulaşamadık eğer öyle bir karara ulaşırsa Darphane’ye yaptırmak mümkün. Ama, şu ana kadar madalyanın varlığı konusunda elde edilen sağlıklı bir bilgi yok” dedi

Zaman Gazetesi yetkilileri yalanladı

Yetkililerin tüm bu açıklamalarına rağmen, Zaman Gazetesi dün olayı manşetine taşıyarak madalyanın çalındığını ve valiliğin soruşturma açtığını ileri sürdü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *