ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sosyal belediyecilik anlayışını uyguluyoruz

Sosyal belediyecilik anlayışını uyguluyoruz
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2023 / 13.55
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2023 / 14.02
Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını, sosyal dayanışmayı sağlamak ve sosyal adaleti yaratmanın da belediyelerin asıl görevlerinden olduğunu söyledi.

Her mahalleye bir sosyal tesis 

Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan ve içinde emekliler lokali, engelliler lokali, sağlık ocağı, dikiş ve nakış kursu bulunan Kayaönü Sosyal Tesisleri, hizmete açıldı.

Sosyal belediyecilik anlayışını elden bırakmadıklarını, her mahalleye eşit hizmet götürme ilkesi ile hareket ettiklerini belirten Bozgeyik, “Şehitkamil‘de 62 mahalle bulunuyor. Her kentte ve ilçede olduğu gibi bizim ilçemizde de varlıklı insanların oturduğu ve dar gelirli insanların toplandığı yerler var. Biz hizmet yaparken varlıklı insanların oturduğu semt, fakir insanların oturduğu semt diye bir ayrım yapmıyoruz. Değil mi temeline hizmet yapıyorsa kaya önüne de aynı hizmeti yapıyoruz. Hatta sosyal belediyecilik anlayışına göre fakir insanlarımızın oturdu semtlere sosyal tesis kurma yönünde daha fazla gayret gösteriyoruz. Çünkü bu insanların parklara ve sosyal tesislere daha fazla ihtiyacı var. Bu nedenle iki yıl önce her mahalleye bir sosyal tesis kararı aldık. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 15 mahalleyi sosyal tesise kavuşturduk” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *