ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sosyal demokrat belediye istiyoruz”

“Sosyal demokrat belediye istiyoruz”
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2023 / 14.55
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2023 / 14.57
AKP’nin halkın sorunlarına çözüm bulamayacağına inandıkları için büyükşehirde CHP’yi destekleme kararı aldıklarını belirten Kürecikliler Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemal Özgül, “Sosyal demokrat belediye istiyoruz” dedi.

AKP sorunlarına çözüm bulamaz

AKP'nin sermayenin iktidarı olduğunu, halkın ve emekçi kesiminin sorunlarını çözme yönünde bir gayret sarf etmediğini belirten Özgül, “Yerel seçimlerin 2 parti arasında geçeceği görülüyor. Biri CHP, diğeri de mevcut iktidar partisi olan AKP. AKP’nin 2 yıla yakın iktidar süresinde, halkın, emekçinin, kadınların ve yaşlıların lehine bir icraatını görmedik. Yerel seçimleri çok önemsiyoruz. Belediyenin tüm halkı kucaklaması ve eşit hizmet götürmesi gerekir. Tüm halkı kucaklayacak ve eşit hizmet götürecek Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP’nin adayı Celal Doğan’ı görüyoruz, bu nedenle de seçimde onu destekleyeceğiz. Biz her şeyden önce laik ve sosyal demokrat bir belediye istiyoruz” diye konuştu.

Her kesimin temsilcisi bir araya gelip belediyelerle ortak kararlar alabilmeli

Kürecikliler Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği’nin Şahinbey ilçesi Cumhuriyet mahallesinde bulunduğunu, Şahinbey Belediyesinin imkansızlıklarından dolayı, Şahinbey’in kırsal kesimine ve kenar mahallelerine yeterince hizmet götürülemediğini söyleyen Özgül, “Kenar semtlere Şahinbey’de hizmet gelmedi. Bu eksiklik belediyecilik anlayışından değil, imkanlarının olmamasından kaynaklandı. Şahinbey eski bir yerleşim yeri olduğu için süreç içinde ilçede yeşil alan ve imarlı kesim konusunda yeterli özen gösterilmemiş. Ancak ilçenin ve kentin sorunları sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu bir oluşumla daha kolay çözülebilir. Belediyeler katılımcılık anlayışıyla ilçede oturanların temsilcisiyle bir araya gelmeli. Eksiklikler birlikte tespit edilip çözüm üretilmelidir. Bunun da en kolay yolu sivil toplum örgütleriyle iş birliğinden geçer. Sivil toplum örgütlerinin temsilciliklerinin de aralarında bulunduğu bir komisyon oluşturulmalı” şeklinde açıklama yaptı.

Kürecikliler “CHP” dedi

Belediyelerin muhtarlara sahip çıktığı gibi derneklere de sahip çıkması gerektiğini belirten Özgül, “15 ocak 1999’da kurulan Kürecikliler Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneğinin 151 asil, 500’ün üzerinde de fahri üyesi var. Malatya Akçadağ ilçesinde 24 köyü kapsayan bir dernek. Gaziantep'te yaklaşık bin haneye sahip. Dernek olarak kararımızı aldık CHP’yi destekleyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *