ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SP 120 milyar dolarlık kaynak yaratacak

SP 120 milyar dolarlık kaynak yaratacak
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2021 / 13.24
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2021 / 13.24
Saadet Partisi iktidara geldiğinde devlete 120 milyar dolar kaynak yaratacağını açıklayan Saadet Parti İl Başkanı Fahrettin Yuvanç, özellikle zor durumda olan KOBİ’leri sıkıntıdan kurtaracaklarını açıkladı. Yuvanç üretimin önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını ve esnafın Halk Bankası’na olan borçlarının faizini sileceklerini kaydetti.

Esnaf, sanatkâr ve KOBİ’lerin, ekonominin, üretim ve istihdamın ana unsuru olduğunu söyleyen Yuvanç, “İşletme sermayelerinin küçük oluşu, finansman maliyetlerinin yüksekliği, talep yetersizliği, ağır yergi ve primler dolayısıyla KOBİ’ler zor durumda. SP iktidarında, başta küçük ve orta boyuttaki işletmeler olmak üzere, üretimin önündeki engeller kaldırılacaktır. Temin edilmiş kaynaklarla yatırımlar teşvik edilecek, bol üretim elde edilerek hem iç talep karşılanacak, hem de ihracat seferberliği sağlanacak. Böyle bir silkiniş ve seferberlik, girdilerin dünya girdilerinden daha ucuz olması ile mümkün olacaktır.

Türkiye’de vergi adaleti olmadığından, mevcut vergi sistemi, yatırım ve üretimi olumsuz etkiliyor. Saadet Partisi iktidarında vergi adaleti sağlanacak, bazı vergilerde yatırımı teşvik ve üretimi ucuzlatmak için indirime gidilecektir. Esnafın Halk Bankası’na olan borçlarının faizleri silinecek ve esnafa sicil affı getirilecektir. Ayrıca esnafın, Bağ-Kur’a olan borçlarının faizleri de silinecek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *