ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ilkesel olarak doğru bir karar

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ilkesel olarak doğru bir karar
YAYINLAMA: 03 Haziran 2024 / 17.24
GÜNCELLEME: 03 Haziran 2024 / 17.24

Diş Hekimleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Zafer Çolakoğlu, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi kararının, ilkesel olarak doğru olduğunu söyledi.

Çolakoğlu, düzenlediği basın toplantısında, devir olayında önemli olanın SSK hastanelerinin veya başka bir sağlık kurumunun hangi kuruma devri değil, sağlık hizmetlerindeki çok başlılığın nasıl ortadan kaldırılacağı olduğunu belirtti.

Sağlık hizmetlerinde çok başlılığın ve gereksiz harcamaların önlenmesinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Çolakoğlu, şöyle konuştu: "Neredeyse her resmi yapı, kendi mensuplarına sağlık hizmeti vermek için sağlık kurumu açmaya başladı. Çok başlılığın gereksiz harcamalara neden olduğu bilinmektedir. Verilere göre Emekli Sandığı mensuplarının sağlık harcamaları, SSK mensuplarından yaklaşık 6 kat daha fazladır. SSK hastaneleri ve SSK'nın diğer birikimlerinin nasıl değerlendirileceği bir sorundur. Bu sorunun cevabı bizim açımızdan net ve açıktır. SSK hastanelerini birikimleri ile yaratan işçi ve işveren kuruluşları, söz ve karar sahibi olmalıdır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *