ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Su ucuzladı

Su ucuzladı
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2023 / 18.02
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2023 / 18.02
Suda indirim dönemi başladı. Tonu 1 milyon 961 bin lira olan içme suyu, 2004’te 1 milyon 300 bin liradan fatura edilecek. GASKİ Meclisi’nin aldığı kararla suda %33 indirim yapılarak vatandaş kabarık faturadan kurtarılırken, yetkililer suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.

GASKİ tahsilat da umduğunu bulamıyor

GASKİ Genel Müdür Vekili Yılmaz Kurt, 230.000 abone bulunduğunu, geçen yıl faizlerin sıfırlanmasından sonra ödemelerde hareketlenme olduğunu, ancak beklenen tahsilatın gerçekleşmediğini belirtti.

Yeni tarifeden su tahsilatına göre Ocak itibarıyla başlanacağını ve faturanın aboneleri Şubat Ayı’nın ilk haftasında ulaşacağını açıkladı.

Suyu 661 TL daha ucuza içeceğiz 

2004 yılında uygulanmak üzere su ücretlerinde %33 indirim yapıldığını hatırlatan Kurt, “Suyun tonu 1 milyon TL’den 300 bin TL’ye indirildi ve KDV’yi dışında hiçbir ek ücret talep edilmeyecek. Bu durum ailelerin bütçesini olumlu katkı sağlayacak. Daha önce ortalama 12 ton su tüketen bir aile 28 milyon öderken, şimdi aynı miktarda tüketim için 18 milyon TL ödeyecek” dedi.

Su maliyetinin azalması indirim olarak yansıdı

GASKİ’yi böyle bir indirimi iten nedenler arasında, halkın ödeme gücünün azalmasının geldiğini ifade eden Kurt sözlerine şöyle devam etti: “Halkın ödeme gücünün azalmasının yanında, GASKİ olarak temel yatırımlarımızın azalması, üçüncü etap su temin projesinin bitirip, devreye alınması da suyun maliyetinin düşürülmesine olumlu katkı sağladı. Aynı enerji ile şu anda iki katına yakın suyu şehrimize getirme imkanına kavuştuk. Bu durum suda yüksek girdiyi azalttı, maliyetler olumlu etkilendi” şeklinde konuştu.

Su borcunuzu zamanında ödeyin

GASKİ’nin daha sağlıklı hizmet vermesinin su tahsilatının sağlıklı olmasına bağlı olduğunu ifade eden Kurt, vatandaşların bundan sonra su faturasını düzenli olarak ödemesini, bu konuda hassas davranılmasını istedi.

Sayacınızı dona karşı koruyun

Kış nedeniyle abonelerin su sayaçlarını korumasını da öneren Kurt, “Havaların aşırı soğuk olması durumunda sayaçlar arızalanır. Dona karşı su sayaçlarının korunması gerek. Bugün bir sayacın bedeli 25 TL 30 milyon. Milli servet. Abonelerin bu durumda zarar görmemesi için sayaçlar dona karşı korunmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *