ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Su zamlandı

Su zamlandı
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2020 / 12.40
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2020 / 12.40
ASKI suya aylık yüzde 2 zam yaparken, 40 metreküpü aşan tüketimde zamlı tarife uygulanacağı belirtildi. Böylece suyu daha önce uygulaman aylık: - 3 zamma ek olarak yüzde 2’lik artışla suya aylık yüzde 5 oranında zam uygulanacak.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda Büyükşehir Belediye Meclisi ile GASKİ Meclisi’nin 4. oturumları yapıldı. Celal Doğan’ın başkanlık ettiği oturumlarda merkez ilçe belediyelerinin bütçeleri görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin 2002 yılı tarifesi komisyondan geldiği şekliyle kabul edilirken, ilçelerin 2002 yıl bütçeleri de Şahinbey 19, Şehitkamil’in bütçesi ise 17 trilyon olarak kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemindeki diğer 3 madde hazır olmadığı için oturum 3 Aralık tarihine ertelendi.

GASKİ Meclisi’nde suya aylık yapılacak zam oranı görüşüldü. Komisyon tarafından hazırlanan raporda ekonomik kriz dolayısıyla suya zam yapılmayarak aylık 40 ton üzerindeki tüketimlere sadece yüzde 2 oranında zam yapılması kabul edildi. Böylece daha önce aylık yüzde 3’lük artışa yüzde 2’lik artış da eklenerek yüzde 5 zam onaylandı. Bu arada GASKİ’nin 20Q2 yılı yatırım programı komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Metreküpü 1 milyon 92 bin lira olan suya böylece her ay yüzde 5 zam uygulanacak. Böylece, birinci kademede yer alan yani 40 metreküpe kadar su tüketen abonelere zam uygulanmayacak. Aylık tüketimi 40 metreküpü aşan abonelere ise limiti aştıkları ölçüde zamlı tarife uygulanacak. GASKÎ Meclisi’nin gündeminde 2002 mali yılında uygulanacak su, atık su ve diğer yan tarifeleri ve 2002 yılı yatırım programıyla ilgili maddeler kabul edilirken, bütçe hazır olmadığı için oturum 3 Aralık tarihine ertelendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *