ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suçlu devlet

Suçlu devlet
YAYINLAMA: 11 Şubat 2022 / 18.42
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2022 / 18.42
Dülük köyü yakınlarındaki otoyol kavşağında geçen hafta meydana gelen Emine Göçmen’in ölümü ve dokuz kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kaza üzerine Göçmen ailesi, kazanın meydana geldiği kavşakta eylem yaptı.

Jandarmanın müdahalesi ile sona eren eylemde, Emine Göçmen’in oğlu Mustafa Göçmen, aynı kavşakta bu ve bundan önce meydana gelen kazalarda suçlunun şoförler değil, yolu gerektiği gibi yapmayan devlet olduğunu söyledi. Geçen hafta cuma günü Aşağı Kayabaşı köyünden taziyeden dönerken, Dülük köyü yakınındaki otoyol girişinde meydana gelen kazada annesini kaybeden Mustafa Göçmen, Göçmen ailesi fertleri ile birlikte, kazanın meydana geldiği kavşakta eylem yaptı. Elinde bir şişe benzinle kavşağın ortasına giderek yolu trafiğe kapatan Göçmen ailesi, jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı.

30 civarında kadının katıldığı eylemde, kadınlar da el ele vererek yolu trafiğe kapatırken, Mustafa Göçmen, müdahale edilmesi nedeniyle elindeki benzini yola döktü. Almanya’da çalışan ve Almanya sendikalar Birliği’nin matbaa sektöründe temsilcisi olan Mustafa Göçmen, annesini trafik kazasında kaybettiği kavşakta hızlanma şeridi ve trafik ışığı olmadığını belirterek, “Karayolları Genel müdürlüğü olacak o adam, bu yolun ihalesini hangi müteahhide peşkeş çekti” diye konuştu.

Türkiye’de basın da işini yapamıyor

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kavşak görmediğini ve bu tür olaylarla karşılaşması durumunda basın ve yayın organlarının bunu gündeme getirdiğini belirten göçmen, “Türkiye’de basın ve yayın organları bu tür konuların üzerine gitmiyor. Gitmek isteyenler de devlet ve polis baskısı yüzünden işini yapamıyor” dedi.

Kaza sonrası olay yerine keşfe gelen savcının her iki şoförün de suçsuz olduğunu soylediğini belirten Göçmen, “Burada suçlu olan şoförler değil, devlet. Hata şoförlerin değil devletin” diye serzenişte bulundu. Halkın duyarsızlığından da yakından Göçmen, “Bu kavşak bugüne kadar yüzlerce kişinin canını aldı. Artık daha Fazla cani için eylem yapıyoruz. Bu kavşağına olmamalı” diye konuştu.

Jandarma yoğun önlem aldı

İki minibüsle olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaklaşık 40 kişiden oluşan Göçmen Ailesi üyelerini, yolu açmaları konusunda uyardı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan eylemcilere, jandarmanın zor kullanmamasına rağmen tatsız olaylar çıktı. Eylem sonrası eylemci başı Mustafa Göçmen jandarma tarafından gözaltına alınırken, Göçmen ailesinin diğer üyeleri, tekrar evlerine döndü.

Göçmen ailesinden yaklaşık 40 kişinin katıldığı yol kapatma eylemi, geçen hafta cuma günü aynı kavşakta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Emine Göçmen’in oğlu Mustafa Göçmen önderliğinde yapıldı. Eyleme katılan kadınlar, jandarmanın olay yerine gelmesiyle birlikte seslerini yükselterek eylemlerini sürdürmeye çalışırken, bazı kadınlar baygınlık geçirerek yere yığıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *