ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Süreyya‘ya destek için gittiler…

Süreyya‘ya destek için gittiler…
YAYINLAMA: 25 Mart 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 25 Mart 2022 / 14.16
Süreyya‘ya sahip çıkmamız lazım

İstanbul’da yapılan Avrupa kupası ikincilik yarışmalarında 1500 metreyi dört derecesi ile rakiplerine karşı büyük üstünlük ve rahatlık içinde koşarak birinci tamamlayan Gaziantep Büyükşehir belediyesinin lisanslı atleti Süreyya Ayhan, televizyonu başındaki milyonları sevinç gözyaşına boğdu. Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir belediyesi başkanı Celal Doğan ve emniyet müdürü Ali Kalkan, Süreyya Ayhan’a sahip çıkarak başarısını mutluluğunu ve gururunu yaşamak için dün olimpiyat Stadı’nda yerini aldı.

Süreyya’nın Gaziantep’in sporcusu olduğu bilinmiyor

Vali Lütfullah Bilgin dün saban sorularını yanıtlarken, müsabakanın çok güzel geçtiğini ve sonucunun çok iyi olduğunu belirterek, “Muazzam bir yarış oldu. Ancak Süreyya’nın, Gaziantep sporcusu olduğunu kimse bilmiyor. Bunu Gaziantep halkı, Balkanlar ve Türkiye yeterince bilmiyor. Ama bizim müsabaka sırasında ortada olmamız üzerine en azından bakanlar bunu öğrenmiş oldu. Bu konuda eksiğimiz çok. Yeterince tanıtılmamış, üstelik Gaziantep yöresinde ki insanların bile çoğu Süreyya Ayhan’ın Gaziantep’in sporcusu olduğunu bilmiyor. Bunu sürekli vurgulanması ve halka bu bilincin verilmesi gerek. Süreyya’ya sahip çıkmamız lazım” dedi.

Üstün performansıyla göğsümüzü kabarttı

Süreyya‘ya destek vermek ve başarısını mutluluğunu yaşamak için İstanbul’a giderek Olimpiyat Stadı’nda gururla yarışı izlediklerini söyleyen emniyet müdürü Ali Kalkan‘da uluslararası başarılarından sonra Türkiye’de ilk kez piste çıkan ve olağanüstü bir seyirci desteğinin verdiği moralle koşan Süreyya’nın diğer yarışmacılara oranla çok hızlı olduğunu belirtti. Kalkan, “Süreyya’nın gösterdiği üstün performans göğsümüzü kabarttı. Müsabakanın daha başlangıcında Süreyya’nın diğer sporcularla arayı açması bizi çok mutlu etti. Süreyya gerçekten çok iyiydi” diye konuştu. Altın kız Süreyya Ayhan, üstün performansıyla dün olimpiyat Stadı’nda Türk milletinin bir kez daha göğsünü kabarttı. Stada bulunanlar ve yarışmayı televizyonların başında izleyenler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *