ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suriye heyeti ile ticaret sınır merkezlerinin ayrıntısı konuşuldu

Suriye heyeti ile ticaret sınır merkezlerinin ayrıntısı konuşuldu
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2023 / 12.51
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2023 / 13.05
Sınır ticaret merkezinin kurulacağı Akçakoyun bölgesinde incelemelerde bulunan Suriye heyeti, GTO’yu ziyaret ederek, vali yardımcısı Mehmet Kurdoğlu başkanlığında GTO yönetim kurulu üyeleri ile çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Sınır ticaret merkezi her iki ülke içinde gurur verici

11 Ocak’ta Halep’te Gaziantep ve Halep Valileri arasında imzalanan ziyaret protokolün yedinci maddesi çerçevesinde kendimize gelen Suriye heyeti, iki heyette sınırda oluşturulacak yeni sınır kapısı ve sınır ticaret merkezi ile ilgili inceleme ve görüşmelerde bulundu. Valilik yönetim kurulu başkanı Abdülkadir Cezmati, teklif edilen sınır ticaret merkezinin yerinin kendilerince uygun olduğunu, her iki ülke üst düzey yöneticilerinin de sınır ticareti anlaşması konusunda mutabakata vardığını hatırlattı.

GTO‘da gerçekleşen toplantıya Valilik yönetim kurulu başkanı, pasaport ve göçmen dairesi başkanı, sınır ve konsolosluklar Şubesi başkanı, Valilik teknik bürosu başkanı, Halep tapu dairesi müdürü, Valilik hukuk işleri dairesi müdürlüğünden ve Halep gümrükler müdürlüğünden katılım gerçekleşti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *