ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suriye ile ilişkilerin gelişmesi sevindirici

Suriye ile ilişkilerin gelişmesi sevindirici
YAYINLAMA: 16 Şubat 2022 / 14.02
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2022 / 14.02
Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin son üç ayda ivme kazanması ve ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaşmasının sevindirici bir gelişme olduğu bildirildi.

Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ile Halep Başkonsolosluğu Hulusi Kılıç, Gaziantep’teki temasları arasında Gaziantep Ticaret Odası’nı da ziyaret ettiler. Mehmet Aslan ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Aslan, son yıllarda Suriye ile ticari ilişkilerin dikkat çekici. Ulaşmasına sevindirici olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyleyen Aslan, “Suriyeli ihracatın son üç yılda artış göstermesi ve her yıl artıyor olması izlediğimiz politikanın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Son dönemde ilişkileri yeterli görmüyoruz. Bunun daha üst noktaya çıkarılması için imkanları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

Şam Büyükelçisi Çelikkol ve Halep Başkonsolosu Kılıç ise, ziyaret sırasında yaptıkları değerlendirmede Suriye ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine Gaziantep Ticaret Odası’nın önemli katkı sağladığını açıkladı. Bu arada kurulacak sınır ticareti merkezleri ile ticari ilişkilerin daha da gelişeceğini inandıklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *