ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suriye yolcusu 120 bin Captagon ele geçirildi

Suriye yolcusu 120 bin Captagon ele geçirildi
YAYINLAMA: 07 Aralık 2022 / 11.55
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2022 / 11.55
Gaziantep emniyet müdürü Ali Kalkan, altı aylık bir takibin ardından, Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan 120 bin uyarıcı nitelikli Captagon hap ve hap imalatı yapılan bir imalathanenin ortaya çıkarıldığını söyledi.

Haplar Suriye’ye gönderilecekti

Kalkan, düzenlenen operasyonun ardından düzenlediği basın toplantısında, altı aylık bir takip sonucu, Gaziantep-Kilis karayolunun 28 kilometresinde doktor adlı bir kişinin Suriye’ye götürmek üzere yanına aldığı 120 bin Captagon hap ile yakalandığını vurguladı.

Suriye’nin Halep kentinde oturduğu belirlenen iş adamına teslim etmek üzere bu ülkeye giderken ele geçirilen doktorun verdiği ifade doğrultusunda, Gaziantep’te imalathanenin de ortaya çıkarıldığını belirten Kalkan, şöyle konuştu:

Organize suçlar ve kaçakçılık Şubesi narkotik büro ekiplerinin mahkeme kararı ile KÜSGET Sanayi Sitesi’nden bir iş yerine baksın düzenlediler. Baskın sonucu imalathanede çalışan ve hapların pazarlanmasında görev alan üç kişi gözaltına alındı.

Bir imalathane ortaya çıkarıldı

Ortaya çıkartılan imalathanenin daha önce marangoz atölyesi olarak kullanıldığını tespit ettiklerini, bir yıl önce doktor tarafından alınıp, buranın imalathaneye dönüştürüldüğünü belirten Kalkan, şöyle devam etti:

“İmalathanede, hapların kurutulduğu fırın, hamur karıştırma ve öğütücü mikser makinası ile 224.000 hapın yapımında kullanılacak çok miktarda kimyasal maddeleri ele geçirdik. Olayla ilgili soruşturma kapsamlı olarak sürdürülüyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *