ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suya yılbaşına kadar zam yok

Suya yılbaşına kadar zam yok
YAYINLAMA: 26 Şubat 2024 / 09.54
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2024 / 09.54

Su aboneliği affından yararlanmak için sürenin 31 Ağustos’ta sona erdiğini, ancak yoğun talep üzerine şu ana kadar başvuru yapıp işlem yaptırmayanların mağdur olmamaları için işlemlerin devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, su fiyatlarına yılbaşına kadar da zam yapılmayacağını söyledi.

Suyla ilgili gelirler arttı

Su aboneliği affının yoğun ilgi gördüğünü, bu vesileyle de kaçakların büyük oranda önlendiğini belirten Güzelbey, “Su aboneliği konusunda yaptığımız çalışmalar, su fiyatlarının ucuz satılması konusundaki çalışmalar halkımız tarafından iyi algılandı ve değerlendirildi. 2003 yılında Gaziantep’te yeni su abonesi 2 bin bile değilken, son 3 aydır yaptığımız çalışmalarla 21 bine ulaştı. Suyla ilgili gelirler arttı. Gaziantep'in bu işten kazancı 500 milyardır” dedi.

Pazarcık kanalizasyonu içme suyunu tehdit edemeyecek

Pazarcık belediyesinin altyapısına katkı sunarak Gaziantep içme suyu için oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirten Güzelbey, “Pazarcık’ın kanalizasyonun içme suyuna karışmasıyla olabilecek riskleri, Pazarcık Belediye Başkanı Memiş Özdal'la defalarca görüşerek çözme aşamasına geldik. Pazarcık belediyesinin altyapısına bu konuda destek veriyoruz. Çünkü orada kirlenen su şehrimizde insan sağlığını tehdit etmektedir” diye konuştu.

Kavşak ihaleleri 28 Eylül’de yapılacak

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlediği aylık basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Güzelbey, Doğumevi ve Maarif kavşağı sorununu çözmek için çalışmaların başladığını söyledi. Kavşak ihalelerinin ay içinde yapılacağını açıklayan Güzelbey, “Mimarlar, mühendisler odasıyla tamamen görüş birliği içindeyiz. Ağustos ayı içinde hem Doğumevi hem Maarif Kavşağı’nın ihalesini bitirdik. İnşaat için ihaleye çıktı, inşaat ihalesi 28 Eylül’de yapılacak. İhalede davet usulüne girmedik. Açık ihalenin sakıncaları olduğunu bilmemize rağmen biz baştan beri halkımızı şeffaf belediyecilik vaat ettik. Bu ihaleyi kime vereceğimiz konusunda da bir ön fikrimiz yoktur. Sadece en çabuk ve en ucuz şekilde kim yapacaksa ona vereceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Organize Sanayi Bölgesi tek başına iş yapamaz

Güzelbey, doğalgaz konusundaki çalışmayı Organize Sanayi Bölgesi’nin tek başına yapıyormuş gibi anlaşıldığı sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Organize Sanayi Bölgesi kesinlikle kendi başına böyle bir iş yapamaz. Bu BOTAŞ’la birlikte yapılmış bir projedir. Organize sanayinin yapısı gereği organize kendi kurduğu şirket vasıtasıyla iç dağıtımını yapacak. Yeni çıkan yasayla belediyeler de BOTAŞ’la ve yeni kurulacak olan şirketle yüzde 10 olarak ortak olacak. Hatta yeni bir çalışmayla bu ortaklığın içine ilçe belediyeleri de dahil edilmiş. Bizim bu konudaki tüm hazırlıklarımız tamam. Belediye olarak şirketin yüzde 10 ortağıyız. Bu şirketten daha fazla pay almak için teşebbüse geçtik ancak yasada hazine garantili borcu olup da bu borcunu ödemeyen belediyeler yüzde 10’dan fazla ortak olamaz diye bir hüküm var. Büyükşehir Belediyesi 1.2 katrilyon borçlu bir belediyedir. Bu 1.2 katrilyon borcun 1 katrilyonu hazine garantili devlet borcudur ve ödenmemiştir, ödenmesi de problem olmuştur. Bu nedenle biz yüzde 10’dan fazla ortak olamıyoruz.

2005 Yılı Kasım ayında Gaziantep’e ilk olarak doğalgazı vereceğiz” diye konuştu.

****

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *