ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Suyun tonu 150 bin lira ucuzladı

Suyun tonu 150 bin lira ucuzladı
YAYINLAMA: 14 Eylül 2023 / 12.48
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2023 / 12.51
Güzelbey, GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy ile birlikte düzenlediği basın toplantısında seçim öncesi verdikleri sözü tuttuklarını ve 12 tona kadar olan suyun 1 milyon 150 bin liradan satılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey su fiyatlarında indirime gittiklerini, 0-12 ton arasında su tüketen abonelerden ton başına 1 milyon 300 bin yerine 1 milyon 150 bin, 12-200 ton arasında su tüketen abonelerden ise 2 milyon lira ücret alacaklarını söyledi.

Güzelbey, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy ile düzenlediği basın toplantısında, 28 mart seçimlerinden önce su fiyatlarını düşürecekleri taahhüdünde bulunduklarını, suyun tonunu söz verdikleri gibi 1 milyon 150 bin liraya düşürdüklerini belirtti.

Güzelbey, “Suyu açmak kapamak ücretini 23 milyon 600 bin liradan 10 milyona, sayaç muayene ücretini ise 17 milyon liradan 10 milyona düşürdük” dedi.

Kaçak su kullanımını azaltıp, tahsilatı artırmak için ciddi bir ekip çalışması yaptıklarını ifade eden Güzelbey, şöyle devam etti: “Yapmış olduğumuz tespitlere göre, Gaziantep’te bir yılda gelen su miktarı 72 milyon metreküp. Ancak şehre giren bu su miktarının sadece 24 milyon metreküpü tespit edilebiliyor. Yani suyun yaklaşık üçte ikisi yok. 24 milyon metreküp suyun da sadece üçte birlik bir miktarının parası tahsil edilebiliyor. Kısacası su abonelerinin yüzde 10’luk kısmı, yüzde 90’ının parasını ödemek zorunda kalıyor.

Bunun nedeni, şebeke hatasından çok, kaçak kullanım oranının yüksek olması. Ayrıca, GASKİ’nin 1 katrilyon lira borcu var. Belediye ve GASKİ’nin toplam borcu ise 1.5 katrilyon civarında. Vergi dairesine 10 trilyon, TEDAŞ’a 148 trilyon, hazineye 732 trilyon, İller Bankasına ise 8 trilyon lira borcumuz var. Yani borçlarımızı ödemek için gelire ihtiyacımız var. Bu arada su faiz affının süresi Nisan ayı sonunda bitecek. Abonelerin kaçak su kullanmamasını ve borçlarını en kısa zamanda ödemesini istiyoruz.”

“Dolandırıcılara dikkat”

Asım Güzelbey, kendisini “Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya” olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran bir kişiye dikkat edilmesini de istedi.

Bu kişinin, lösemili çocuklar için para toplama gerekçesiyle dolandırıcılık yaptığını söyleyen Güzelbey, “Bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Söz konusu kişi bir iş adamından 250 milyon lira almış. Belediyemizde böyle birisi çalışmıyor” diye konuştu.

Güzelbey, kırsal terminalden kent merkezine ücretsiz ulaşım imkanı sağlamak için otobüs seferleri başlattıklarını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hayvanat bahçesinin ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini ve burada çocuklar için etkinlikler yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *