ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tabipler Odası benzin istasyonu inşaatının durdurulmasını istedi

Tabipler Odası benzin istasyonu inşaatının durdurulmasını istedi
YAYINLAMA: 09 Nisan 2024 / 11.52
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2024 / 11.52

Türk Tabipler Birliği Gaziantep Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Bülent Since, Gaziantep’te kente, çevreye, kültürel mirasa, sağlığa sahip çıkarken kamu vicdanını rahatsız eden Ali Fuat Cebesoy bulvarı üzerindeki benzin istasyonunun yapımının derhal durdurulmasını talep ettiklerini bildirdi.

Since, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanılabilir çevre ve kent oluşturulmasının, toplum sağlığının korunması açısından benzin istasyonu açılması kurallarının kanunlarla belirtildiğini, umumi hıfzıssıhha kanununun 272. Maddesi ve gayrisıhhi müesseseler yönetmeliğinin, benzin istasyonu açılmasıyla ilgili olduğunu belirtti. Ali Fuat Cebesoy bulvarı üzerindeki eski otogar yerine yapılmakta olan benzin istasyonunun yakınında özel bir hastane bulunduğunu, istasyonun en son Nurdağı yolu üzerindeki benzinlik yangınında ve geçen aylarda Ankara’da ve İstanbul’da yaşanan kazalarda olduğu gibi kötü çağrışımların yaşama kuşkusu uyandırdığını ifade eden Since açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Benzinliğin hemen yakınındaki hastanede yatan hastalar böyle bir kazada nasıl tahliye edilebilir? Üstelik olası kaza yerine en yakın hastanenin şifa kaynağı olarak kullanılması gerekirken nasıl boşaltılır? Okullar ve hastaneler çevresinde yapılacak yapılar planlanırken en yüksek hassasiyet gösterilmesi gereken kurumlardır. Anlaşılan o ki benzin istasyonu seçimi isabetli olmamıştır.

İlimizde benzin istasyonları her nedense hastane ve okul yakınlarının yapılmaktadır. Daha önce yapılmış bir yanlış olarak karşısında benzinlik bulunan hastanenin yakınına geçen ay üniversite bahçesine yapıldığı gibi benzinlik yapılmaktadır. Herhangi bir kazadan sonra mı bu aymazlığı da son verilecek? Bu yaklaşımın bugünkü ortak akıl ve kamusal vicdanda yeri yoktur. Yapılan iş yasalara uygun olsa bile kamu vicdanına uymamaktadır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *