ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tabipler Odası ile Sabah Gazetesi bize cephe aldı

Tabipler Odası ile Sabah Gazetesi bize cephe aldı
YAYINLAMA: 07 Ekim 2024 / 16.12
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2024 / 16.12

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın, Kolejtepe'deki binayı nikah salonu yapmaya kararlı olduğunu söylerken kullandığı sözler, yapılan eleştiri ve çağrılardan hiçbir şey anlamadığını ortaya koyuyordu:

Kolejtepe'deki binayı nikah salonu yapmakta kararlı olduğunu söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın muhtarlarla yaptığı toplantıdaki konuşmasının şaşkınlıkla karşıladığını belirten üst düzey bir AKP'li yönetici, "Şahinbey İlçesi'nin şanssızlığı olmalı. Ömer Can, tabiri yerindeyse köylü inadı güdüyor. Hiçbir konuda yapılan eleştiriye kulak vermiyor. Partiye çok zarar verdiğinin farkındayız. Şahinbey'de bu uygulama ve tavırlarıyla adeta CHP'ye ve Yaşar Ağyüz'e çalışıyor" diye konuştu.

Biz kamuoyu adına talepte bulunuyoruz

Geçtiğimiz günlerde ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir toplantı düzenleyen ve Kolejtepe'de bulunan hastane binasını nikah salonu yapmakta kararlı olduğunu açıklayan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın "Kolejtepe'de bulunan yer için Sabah Gazetesi ve Tabipler Odası bize karşı cephe aldı. Bu yerin Çocuk Hastanesi olmasını istiyorlar. Biz burayı yıktık. Artık burayı kendilerine verelim, hastane yapsınlar" şeklindeki alaycı sözleri tepkiyle karşılandı.

Bir yerel yönetici bu kadar duyarsız olamaz

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kemal Bakır. "Tabip Odası olarak, yıllardır hastane olarak kullanılan bir binanın yine aynı hizmet için kullanılmaya devam etmesini istememizden başka doğal ne olabilir? Bir belediye başkanı, kentinde yayınlanan gazetelerin ve sivil toplum örgütlerinin sesine kulak vermezse kime kulak verecek? Bu çağda bir insanın yanlışta bu kadar diretmesini pek sağlıklı bulmuyoruz. Biz, Ömer Can'dan şahsımız adına değil, kamuoyu ve çocuklarımız adına talepte bulunuyoruz" diye konuştu.

Çocuk Hastanesi için bina yapsınlar

Kolejtepe'deki hastane binası konusuna değinen Ömer Can, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz burayı yıktık ve düşündüğümüz gibi nikah salonu yapacağız. Bu durumda artık bu yerin Çocuk Hastanesi olması isteği anlamsız. Biz buranın Başbakan'dan bizim için tahsisini istediğimizde Kolejtepe bize verilince, TAM-MED'in karşısındaki eski Kız Meslek Lisesi Binası'nın yeri Çocuk Hastanesi için tahsis edildi. Belirlenen yere ileride yeni bina yapılarak, çocuk hastanesi olarak tahsisi olacaktır diye konuştu. Hazır bir hastane binası varken ve çocuklarımız tedavi olabilmek için bin bir sıkıntıya katlanırken, Ömer Can'ın Çocuk Hastanesi için yeni bina yapılmasının beklenmesini tavsiye etmesi de yerel bir yöneticinin duyarsızlığı olarak değerlendirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *