ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Taleplerimiz yine karşılıksız bırakıldı

Taleplerimiz yine karşılıksız bırakıldı
YAYINLAMA: 24 Mart 2024 / 16.11
GÜNCELLEME: 24 Mart 2024 / 16.11

Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde taleplerinin karşılanmadığını, hükümetin bilinçli olarak gerilim politikası izlediğini belirten KESK Dönen Sözcüsü Ahmet Polat hükümetin çalışanların sorunlarını görmezden geldiğini söyledi.

Polat, “Görüşme masasında taleplerimize ilişkin net bir şey söylenmedi. Taleplerimiz karşılanmadı. Hükümet bilinçli olarak gerilim politikası izliyor. Bu politikayla hükümet acizliğini gizlemeyi ve oturumları boşa çıkarmayı amaçlıyor. Emekçiler topluma şikayet edilmeye çalışılıyor. Güya iyiye giden ekonomiyi emekçiler talepleriyle bozmaya çalışıyorlar. Ama biz biliyoruz ki iyiye giden hiçbir şey yok” dedi.

Hükümet üç maymunu oynuyor

Emekten gelen bir güçleri bulunduğunu bu konuda yürürlükte olan programların uygulanacağını belirtirken, “Hükümet üç maymunu oynamaya, geleceğimize, onurumuza iş güvencemiz ise kast eden yasal düzenlemeler yapmaya devam ederse, örgütlü ve üretimden gelen gücümüzü tepkiye dönüştürür ve kullanırız. Hükümet yetkilileri hangi demokratik taleplerimizin yasal hangisinin yasal olmadığını hatırlatmasın. Biliniyor ki KESK bu uğurda tarih yazmıştır. Birçok bedel ödemiş ve kazanımlar elde etmiştir. Bugün de kazanımlarını koruma ve geliştirme yetkisine ve kararına sahiptir. Emek, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığımız devam edecektir” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *