ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tapu harçlarını tahsil eden banka sayısı arttı

Tapu harçlarını tahsil eden banka sayısı arttı
YAYINLAMA: 09 Şubat 2022 / 14.23
GÜNCELLEME: 09 Şubat 2022 / 14.23
Tapu kadastro harçlarını tahsil etme yetkisi Ziraat Bankası’nın yanında İş Bankası, Yapı Kredi, Halkbank ve Vakıflar Bankası’na da verildi.

Yalnızca Ziraat Bankası tahsil ediyordu

Defterdar İsmail Çelik, 492 sayılı harçlar kanuna istinaden alınan gayrimenkul satış, iktisap, intikal vs. işlemlerden dolayı kanunda belirtilen tarifeye göre tapu harçlarının 2 Kasım 2002 tarihinden itibaren Gaziantep merkezinde Ziraat Bankası Akyol Şubesinde tahsil edilmesine yetki verildiğini hatırlattı. Çelik, konuyla ilgili olarak maliye bakanlığı gelirler genel müdürlüğünden alınan 20 Mayıs 2003 tarihli resmi yazı ile bundan böyle ülke genelinde İş Bankası, Halk Bankası, Vakıf bank, Yapı ve Kredi bankalarında da tapu kadastro harçlarının tahsil edilebileceğinin açıklandığını ifade etti.

Beş bankada tahsilat yapılabilecek

Çelik, 15 Haziran 2003 tarihinden itibaren daha önce tahsilat yetkisi verilen Ziraat Bankası Akyol şubesine ilave olarak Ziraat Bankası’na diğer şubelerine halk bankası, Vakıflar Bankası, İş Bankası ile Yapı Kredi bankalarınca da tapu kadastro harçlarının tahsilatının yapılacağını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *