ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tapu işlemleri arttı

Tapu işlemleri arttı
YAYINLAMA: 09 Aralık 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 09 Aralık 2022 / 13.57
Gaziantep tapu kadastro bölge müdürü Mustafa Karabekir, geçen yıla oranla tapu işlemlerinde %19 oranında artış olduğunu, yaşanan artışın ekonominin iyiye gittiğine bir işaret olduğunu söyledi.

Karabekir, 2002 yılının ilk sekiz ayında, Şehitkamil ilçesinde 8000, Şahinbey ilçesinde ise 9000 tapu devir işleminin yapıldığını, bu yılın aynı döneminde Şehitkamil’de 10.000, Şahinbey ilçesinde ise 11.000 tapu işlemi gerçekleştiğini belirtti.

Tapu işlemlerinde %19’luk bir artışın söz konusu olduğunu kaydeden Karabekir, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl dövizde yaşanan düşüklüğün yanında repo ve faizlerdeki düşüş de ekonomideki hareketliliği artırdı. Tapu devir işlemlerinde artış veya eksilmeler ülkenin ekonomisi ile doğrudan bağlantılıdır. Ülke ekonomisinde canlılık varsa bu mutlaka tapu işlemlerine yansır. Tapu devir işlemlerinde %19’luk bir artış olması ekonominin iyiye gittiğinin işaretidir.”

Karabekir, Gaziantep’te ve dokuz ilçede yer alan tapu ve kadastro müdürlüklerinde otomasyona geçildiğini, tüm tapu işlemlerinin bilgisayar ortamında yapıldığını vurgulayarak, “Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde ki tapu ve kadastro müdürlüklerinde otomasyon sisteme geçildi. Tapu devir işlemleri yaptırmak için gelen vatandaşlar, otomasyon sayesinde kısa bir zaman içinde işlemlerini yapıp gidiyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *