ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tapuda 40 milyon haraç

Tapuda 40 milyon haraç
YAYINLAMA: 31 Aralık 2021 / 14.17
GÜNCELLEME: 31 Aralık 2021 / 14.17
Tapu ve kadastro dairelerinin yasal olmadığı halde vatandaştan her işlem karşılığında bağış ve döner sermaye adı altında 40 milyon TL alması tepkilere yol açarken, yetkililerin soruna el atması istendi.

Bu arada tapu dairelerindeki iş takipçilerine de izin verilmemesi istendi.

Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde vatandaşlardan zorla bağış alınması tepkilere yol açarken, iş takipçilerinin de kurumdan uzaklaştırılması istendi.

Tapu dairelerinde zorla bağış alınıyor

Tapu dairelerinde vatandaşa yaptırdığı her işlem karşılığında bağış olarak 10 milyon TL, ayrıca döner sermaye içinde 30 milyon TL para talep edildiği belirtilirken, “Gayrimenkulün harcı, vergisi, eğitime katkı payı ve deprem vergisi olarak yaklaşık 40 milyon TL ödüyoruz. Ama bunun yanında bir de bağış kesiliyor. Döner sermaye diye para alınıyor. Üstelik bakanlığın bağış kesinlikle alınmayacak talimatı ve genelgesine rağmen halen para toplanıyor. Yetkililer bu duruma niçin gözükmüyor ve engel olunmuyor” denildi.

İş takipçileri engellensin

Tapu dairelerinde yıllardır iş takipçiliği yaparak vatandaştan haksız para talep eden bu kişilere engel olunması istendi. Vatandaşlar, “Burası resmi bir kurum mu yoksa özel sektör mi? İş takipçilerinin orada ne işi var? İnsanlar mağdur ediliyor. Haksız yere para alınıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *