ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarım hiçbir zaman ihmal edilmeyecek bir sektör

Tarım hiçbir zaman ihmal edilmeyecek bir sektör
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2024 / 10.23
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2024 / 10.23

Vali Lütfullah Bilgin, tarımın hiçbir zaman ihmal edilemeyecek çok önemli bir sektör olduğunu söyledi.

Bilgin, Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda ilçe tarım müdürleri için satın alının bilgisayarların dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek için sadece sanayinin değil, tarım sektörünün de gelişmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti.

Tarımda başarılı olamadık

Bir tarım ülkesi olan Türkiye'nin, son yıllarda tarım alanında istenilen gelişmeyi sağlayamadığını ifade eden Bilgin, "İhracatımızı 3 milyar dolarlardan 60 milyar dolarlara çıkarttık. Ancak, tarımda başarılı olamadık. Tarım ürünleri ithal eder bir ülke haline geldik, tarım ürünlerinde ithalatımız ihracatımızdan daha fazla" diye konuştu.

Sadece sanayileşerek kalkınmak mümkün değil

Sadece sanayileşerek kalkınmanın mümkün olamayacağını, tarımda da daha fazla üretim artışı sağlanmasının gerekli olduğuna işaret eden Bilgin, şöyle konuştu: "Sadece sanayileşerek, kalkınmak mümkün değildir. İnsanların nasıl ki suya, havaya ihtiyacı varsa, gıdaya da ihtiyacı var. Dünyada ve ülkemizde, nüfus artışı devam ettiği sürece, tarım sektörünün önemi daha da artıyor. Tarımda, daha fazla üretim yapmak, üreticileri desteklemek zorundayız. Tabi ki çağdaş üretim için teknolojiyi de kullanmamız gerekir.

Nüfus artışı devam ettiği sürece daha fazla üretim yapılması gerek ABD ve Kanada gibi gelişmiş ülkelere baktığımız zaman, tarım sektöründe çok gelişmiş olduklarını görüyoruz. Bu ülkeler, dünyada en fazla buğday üreten ülkeler arasında yer alıyor. Örneğin, ABD, son yıllarda Gaziantep'e özgü bir ürün olan Antepfıstığı üretiminde verim artışı sağlayarak en önemli Antepfıstığı üreticisi olan ülkeler arasında yerini aldı. Tarım sektörü kesinlikle ihmal edilemez, insanlar yaşadığı sürece, nüfus artışı devam ettiği sürece her zaman daha fazla üretim yapılması gerekir." Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz ise toplantıda, bir yıllık çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Yılmaz, İlçe tarım müdürleri için alınan 10 bilgisayar, 9 yazıcı, 1 fotokopi makinesi ve kırtasiye malzemeleri için 75 milyar liralık harcama yapıldığını anlattı.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Lütfullah Bilgin ve Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, ilçe tarım müdürlerine bilgisayar ve yazıcıların dağıtımını yaptılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *