ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarım il müdürlüğü 7 ekiple gıda denetimi yapıyor

Tarım il müdürlüğü 7 ekiple gıda denetimi yapıyor
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2024 / 14.43
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2024 / 14.43

Ramazan Bayramı öncesi Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gıda üretimi yapan ve satan işyerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, yaptığı açıklamada, Gaziantep kent merkezinde gıda üretimi yapan ve satan yaklaşık 3 bin işyerinin denetlenmesi için 7 ekiple çalışmalara başladıklarını söyledi.

Haziran ayında TBMM tarafından çıkarılan gıda ile ilgili yasada gıda üretim ve denetiminin bir bütün olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na devredildiğini belirten Yılmaz, "Söz konusu yasa bize verdiği yetkiler çerçevesinde gıda üretimi yapan ve satan işyerlerinin denetlenmesi çalışmalarına Haziran ayından bu yana devam ediyoruz. Ancak, Ramazan Bayramı nedeniyle bu denetimlerimizi sıklaştırdık" dedi.

25 kontrolörden oluşan ekibin gıda denetimlerini sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, "Biz bu denetimlerde cezadan çok eğitimi ön planda tutuyoruz. Çünkü, bizim para cezalarımız çok ağır. Esnafı öncelikle uyarıp disipline etmek istiyoruz. Ama bütün uyarılarımıza rağmen yasa ve genelgelere aykırı davranan esnafa da gerekli para cezası yazmaktan kesinlikle kaçınmayacağız" diye konuştu.

Gıda Kontrol Şube Müdürü Sait Demirkıran başkanlığında başlayan denetimlerde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan üretim izni olmayan ürünlerin satılmaması ve kullanılması, açıkta ürün satılmaması konusunda esnafa gerekli ikazların yapıldığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Denetimlerde özellikle tüketim tarihi geçmiş ürünler kesinlikle marketlerden toplatılarak imha edilecek. Hiç kimsenin vatandaşın sağlığı ile oynamaya hakkı yok. Bu kurallara her esnafımız uyacak, uymayanlara yasa gereği ağır para ve hapis cezası verileceğini herkesin bilmesi gerekir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *