ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarım İl Müdürlüğü’ne 627 milyar ek ödenek

Tarım İl Müdürlüğü’ne 627 milyar ek ödenek
YAYINLAMA: 03 Ocak 2024 / 17.24
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2024 / 17.25

Tarım İl Müdürlüğü’ne 627 milyar liralık ek ödenek sağlandığı bildirildi.

Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığı tarafından gönderilen ödeneğe ilaveten Özel İdare Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 627 milyar liralık ödeneğin kendilerine mali bir rahatlık sağlayacağını belirtti.

Tarım İl Müdürü olarak her yıl belirli bir ödenek karşılığında çiftçilere yönelik hizmet alımları yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Her yıl bize Tarım Bakanlığı tarafından belirli bir ödenek ayrılır. Bu ödeneğe ek olarak da Özel İdare Müdürlüğü tarafından da ek ödenek sağlanıyor” dedi.

Tahsis edilen ek ödenekle başta fıstık, zeytin, badem, ceviz, kiraz ve üzüm fidanları gibi birçok çeşitli meyve fidanının alınarak çiftçilere verileceğini anlatan Yılmaz, “Bu yıl ilk kez örnek çiftçilere sera kurulması için parasal destekte de bulunacağız. Çünkü bölgemizde seracılığın yaygınlaşması gerekiyor. Gaziantep iklimi seracılık yapmaya elverişli. Ayrıca çiftçilere çeşitli ilaçlamalarda kullanmak üzere sırt ilaçlama motorları ile ekipman alacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *