ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarım politikası belirlenmeli

Tarım politikası belirlenmeli
YAYINLAMA: 14 Eylül 2023 / 12.46
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2023 / 12.47
Ziraat Odası Başkanı Zihni Kepkep, Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği kanununda değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısının en büyük eksikliğinin tarım politikası belirlenmesi yönünde bir maddenin olmaması olduğunu söyledi.

Kepkep, tasarıyı, Ziraat Odalarının güçlendirilmesi ve üretici ve tarımla ilgili devlet kuruluşlarının işbirliğinin artırılması açısından çok olumlu bulduğunu kaydetti.

Yasa tasarısının en büyük eksikliğinin tarım politikasının oluşturulmasını sağlayacak bir maddenin bulunmaması olduğunu, tarım politikasının olmayışının Türkiye’yi ihracatçı bir ülke iken ithalatçı bir ülke haline getirdiğini savunan Kepkep şöyle konuştu: “Yeni Ziraat Odası tasarısı, odaların güçlenmesine görev ve yetkilerinin artırılmasına katkıda bulunduğu gibi ülkemizdeki tarımsal ürün potansiyelinin ürün bazında rekolte artışının sağlanmasına da katkıda bulunmalı. İthal edilen tarım ürünlerinin ülkemizde daha fazla üretilerek, ithalat yerine ülke ekonominin artırılmasını sağlamak gerekir. Bunun da yolu Ziraat odalarının sesine, önerileriyle, ilgili tarım kuruluşlarının itibar etmesi ve bu önerileri değerlendirmesinden geçer.”

Kepkep tarımla ilgili devlet kuruluşlarının bu yeni tasarım uygulamasını il ve ilçe Ziraat odalarının önerilerini de dikkate alarak değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *