ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarım sektörü göz ardı edildi

Tarım sektörü göz ardı edildi
YAYINLAMA: 26 Aralık 2023 / 20.09
GÜNCELLEME: 26 Aralık 2023 / 20.15

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Taluğ, şimdiye kadar reel sektörün desteklendiğini, fakat tarım sektörünün göz ardı edildiğini savundu.

Taluğ, tarımın şu anda desteğe ihtiyacı olduğunu, verilen desteklerin tam olarak üretime dönmediğini belirtti.

Tarım sektörünün iyi durumda olmadığını pek çok üreticinin toprağını bıraktığını vurgulayan Taluğ, “Tarım desteklenmeli fakat verilen bu desteklerin katma değer olarak geri dönmesi sağlanmalı. Ancak verilen desteklerin yeniden üretime dönmesiyle tarım sektörü kendini toparlayabilir” dedi.

Üreticilere verilen ‘Doğrudan Gelir Desteği’ gibi desteklerin daha çok sosyal boyutlu olduğunu kaydeden Taluğ, şöyle konuştu: “Biz şimdiye kadar reel sektörü destekledik fakat tarımı göz ardı ettik. Tarımın sesini duymadık. Tarım hala ülkemiz için çok önemli bir sektör. Sanayinin gelişmesi için de tarıma ihtiyaç var. Daha dinamik bir tarımsal üretim için tarımı işletme haline getirmek ve üreticiyi iş adamı yapmak gerekiyor. Tarım artık modern tekniklerle yapılması gereken bilgi ağırlıklı bir sektör haline geldi. Bu yapıya uyumu sağlamak için üreticimizi bilgilendirmeniz lazım. Üretici bir ilgilenerek hem üretimini artıracak hem de daha kaliteli ürünler üretecek.

Taluğ, Avrupa’da insanların artık yediği ürünlerin nasıl yetiştiğini, hangi ortamlarda kendilerine sunulduğunu bilmek istediğini belirterek, bu kapsamda ‘iyi tarım pratikleri’ adlı bir kalite belgesi geliştirdiklerini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *