ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Tarımsız bir Türkiye sanayileşemez”

“Tarımsız bir Türkiye sanayileşemez”
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2024 / 08.31
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2024 / 08.31

Avrupa Birliği’ne üyeliğin ülkemize zenginlik ve özgürlük getireceği iddialarının yalan olduğu görüşünü savunan Türkiye Komünist Partisi üyeleri imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası öncesinde basın açıklaması yapan TKP İl Yöneticisi Yasin Ödevci, “Türkiye’yi bugünkü kokuşmuş düzenden, emperyalist yağmacılar değil ülkenin gerçek sahibi olan emekçiler, onurlu aydınlar, yurtseverler, öğrenciler kurtaracak” dedi.

Ülkeyi aydınlar ve onurlu insanlar kurtarır

Türkiye halkının yaşam standardının, AB ülkelerinin seviyesine çıkarılması için emek verilmesi gerektiğini, istenildiğinde bu konuda başarı sağlanabileceğini belirten Ödevci şunlara söyledi: “Avrupa Birliği üye ülkelerin tarımını, birkaç ülkenin çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırmaktadır. Yunanistan, Portekiz gibi ülkelerde geçimini zeytin, üzüm, narenciye, tütün başta olmak üzere kritik önem taşıyan tarımsal ürünlerden sağlayan çiftçiler büyük bir yıkıma uğramışlardır. Türkiye tarımı da henüz üyelik gerçekleşmeden çökertmek istenmektedir. Daha şimdiden hayvancılık, tohum ve gübre sanayisi tamamen Avrupalı şirketler tarafından ele geçirilmiştir. Tanımsız bir Türkiye’nin sanayileşmesi söz konusu bile olamaz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *