ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarımsız sanayi, sanayisiz tarım sektörü olmaz

Tarımsız sanayi, sanayisiz tarım sektörü olmaz
YAYINLAMA: 02 Mart 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 02 Mart 2022 / 14.09
Küreselleşme ve Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecinde Türk tarım politikaları Sempozyumu’nun çalışmaları sürerken, Gaziantep Ticaret Odası da önemli bir sempozyuma daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

26-28 Haziran 2003 tarihleri arasında düzenlenecek küreselleşme ve Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecinde Türk tarım politikaları konulu sempozyumda tarımdaki gelişmeler ve sorunlar ele alınacak.

Gaziantep Ticaret Odası öncülüğünde ticaret borsası, turizm müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu ihracatçı birlikleri, ziraat mühendisleri odası ve ziraat odaları işbirliğiyle düzenlenen sempozyuma kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerin yanı sıra çeşitli üniversitelerden öğretim görevleri katılacak.

1999 yılında Helsinki Zirvesi’nin ardından Türkiye’nin Avrupa Birliği ilişkilerinde önemli bir sürece girildiği, yürütülen çalışmalarda tarım sektörünün çok önemli bir yer tuttuğu, bu göz önüne alınarak, bir sempozyumun düzenlenmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.

Tarımsal sanayi, sanayisiz tarım olmayacağını ve tarım sektörünün göz ardı edilmeyeceğini belirten Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Ölçal, “Avrupa Birliği’ne üye devletlerin tarım politikaları ekonomik ve siyasi anlamda bütünleştiren ortak tarım politikası ve tarım alanındaki diğer uluslararası yükümlülükler sempozyumda detaylı olarak ele alınacaktır. Bunun yanında bunun ülkemiz yanında özellikle bölgemize etkileri değerlendirilecektir” dedi. Sempozyumun hazırlıklarına devam ettiğini vurgulayan Ölçal, “Dünya ülkelerinde tarıma dayalı gıda sektörü hep ön plana alınan sektördür. Tarıma gereken desteğin verilmesi yanında, bu alanda yeniden yapılan reformlara ihtiyaç var. Tarımsal kuruluşların gerekli araştırmaları yaparak üretimi bir sisteme dayandırıp, verimliliği artırması kaçınılmaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *