ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Taşar, hükümeti eleştirdi: Irak konusunda çok büyük gaf yapıldı

Taşar, hükümeti eleştirdi: Irak konusunda çok büyük gaf yapıldı
YAYINLAMA: 25 Şubat 2022 / 14.26
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2022 / 14.26
Hiç kimsenin acemilik kisvesinin arkasına gizlenip hizmet bekleyen halkı oyalamaya, aldatmaya hakkının olmadığını söyleyen ANAP Üyesi Mustafa Taşar, “AK Parti acemi ise milletin huzuruna çıkıp o istemeseydi. Acemi bir şoförün yolcuların hayatını tehlikeye sokmaya ne hakkı var?” dedi.

Hükümet hayal kırıklığı yaşattı

3 Kasım seçimlerinden sonra ilk kez Gaziantep’e gelerek hükümetin seyri, parti içindeki gelişmeler ve örgütlerde yeniden yapılanma konusunda görüş alışverişinde bulunan Taşar dün il binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Hükümeti eleştiren, partisi ile ilgili sorulara yanıt veren Taşar, AK partinin tek başına iktidar olmasına, yapabileceği çok önemli hizmet, alacağı çok önemli kararlar olmasına rağmen, geçen süreyi boşa harcadığını belirtti. Mevcut siyasi krizi aşmak ve ülkede istikrarın sağlanması için hükümete umut olarak bakan halkın hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Taşar, “Türk insanına böyle hayal kırıklığı yaşatmaya bu hükümetin ne hakkı var? Efendim bunlar yeni gelmiş, acemiymiş. Hayır, bu yaklaşım yanlış. Türkiye acemiliğin kafamızda öğrenilecek bir yer değil. Yapılan yanlışlar herkesin malumu, ama bu yanlışların devam etmemesini Türk vatandaşı olarak temenni ediyorum” dedi.

Sorumlu mevkide olanlar

konuştuklarına dikkat etmeli

Sorumlu mevkide olanların sözlerine dikkat etmek zorunda olduğunu vurgulayan Taşar, “Bir bakan kalkıp çiftçiye gözünüzü toprak doyursun diyemez. Buna hakkı yoktur. Bakan milletin vekilidir. Milletvekili de ülkenin her türlü şartlarını, sorunlarını bilerek o göreve talip olmuştur. Üstelik bunlar seçim beyannamelerinde, acil eylem planlarında ülke ne yapacaklarını açıkladı. Bu sözleri verirken çiftçi bu fiyat az diyecek, bakan kalkıp gözünüzü toprak doyursun diyecek, bu yakışıksız bir söz ve üslubudur. Bakan niçin az olduğunu, nedenlerini açıklayacak anlatacaktır. Eğer bunu yapamıyorsa o koltuğu boşaltacak ve başkası gelip oraya oturacaktır. Parlamentoda 365 milletvekiline Sahibiz çoğunluk biz de istediğimizi yaparız, Vatandaşı istediğimiz kucağa yatarız, istediğimizi yaparız, istediğimiz kanunu getiririz derseniz o zaman birileri kalkar derki siz seçmenin dörtte birinin oyunu ile geldiniz. Seçmenin çoğunun oyunu alarak gelmediniz. Oy kullanan seçmenden 10 milyonun oyunu alabildiniz. Yani bugün sokakta dolaşan dört seçmenden üçü ak partiye karşıdır. Üstelik ak Parti bugün tek başına büyük bir çoğunluk ile iktidar olmasına rağmen %34 oyunun üzerine çıkmış değildir” şeklinde konuştu.

Globalleşen dünyada yerimiz kapalı

ekonomi ve kapalı toplum değil

Vatandaşın hükümete verdiği avansın halen sona ermediğini de hatırlatan Mustafa Taşar, “Vatandaş halen elim kırılsaydı da oy vermeseydim noktasında değil. Ama bu tarzda bu yolda gidilirse, milli görüşçü dar kapılarında sıkışıp kalacaklardır. Çünkü toplumun Türk milletinin artık globalleşen dünyada içerisinde yeri kapalı ekonomi, kapalı toplum, kapalı sosyal hayat değildir. Türkiye ana sayesinde çağ atlamıştır. Bu ülkede politika yapmak isteyen herkes şapkasını önüne koyup yeni politikalar üretip yeni politikalarla vatandaşın huzuruna çıkmalıdır. Bu dönemde artık insanların gerginliğe, çekişmeye dedikoduya tahammülü kalmamıştır” dedi.

Acemi isen direksiyonda ne işin var?

Hükümeti acemi olarak tanımlayanlara tepki gösteren Taşar, Acemi isen direksiyonda ne işin var? Yolcuların hayatını tehlikeye sokmaya ne hakkın var” diyerek Irak politikasını eleştirdi. Taşar, ülkede geçen dönemlerde yaşananlara bakıldığında hükümetin özellikle Irak politikasında çok büyük gaflar yaptığına dikkat çekerek, “Bana göre yaşananlar felaketti. Bu yüzden AB’de ile Irak’ta masaya oturma hakkını elimizden kaybetmiş durumdayız. Sonra da ilişkileri düzeltmek için araya aracı sokuyoruz. Yetkili yetkisiz kişiler ABD’ye yönelik geçen geçmiştir önümüze bakalım, yeniden ilişkileri geliştirelim, barış ortamında Irak’ta bizden yararlanın demeye başladı. Böyle tutarsızlık olmaz” dedi.

Özelleştirme yok

pahasına satış olmamalı

Özelleştirmeye karşı olmadıklarını, ancak öyle çoğunluk bende diyerek önüme geleni istediğim fiyata satarım şeklinde yaklaşımının doğru olmadığını savunan Taşar, “Özelleştirme olmalı, ancak bunu yaparken devletin gelir getiren tesisleri, kaynakları yok pahasına satılmamalı. Üretim engellenmemeli çalışanlar sokağa atılmamalı. Ekonominin üretim ihtiyacı var. Ama maliye bakanı çıkıp ben babalar gibi satarım mantalitesiyle özelleştirme yapıyor. Bu yanlış” diye konuştu. Enflasyonun önceki hükümet döneminde alınan önlemlerle sıkı bir kontrol altına alındığını kaydederken, piyasaların durgun olduğunu, alım satımın olmadığı yerde enflasyonun düşeceğini söyledi.

Genç partiye gideceği şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Taşar, parti il ve ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirdiklerini ve gereken yerlerde gerekli değişiklikleri yaparak yeniden yapılanmaya gidebileceklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *