ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TBMM dokunulmazlık konusunda iyi sınav veremedi

TBMM dokunulmazlık konusunda iyi sınav veremedi
YAYINLAMA: 01 Haziran 2021 / 14.32
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2021 / 14.32
Milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması gerektiğini söyleyen CHP Milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Yılmaz, CHP’nin bu konudaki çalışmasının çok yerinde olduğunu ve desteklediğini açıkladı. CHP 2. sıra Milletvekili Adayı Yılmaz, milletvekilinin de suç işlediği zaman sıradan vatandaş gibi mahkemeye çıkması ve yargılanması gerektiğini belirtti.

Son Anayasa değişikliğinde kendisinin de içinde bulunduğu TBMM’nin bu konuda iyi bir sınav veremediğine dikkat çeken Yılmaz, “Dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili önergeye milletvekilleri yeterli desteği vermedi. Yani milletvekilleri dokunulmazlığın kaldırılmasını istemedi. İnsanların kendisiyle ilgili konuda daha rahat karar vermesi gerek. Ama biz bunu veremedik. Kabul etmeyenlerin sayısı çok olduğu için mecliste gündeme alınmadı. CHP bu sıkıntıyı gözlemlediği için şimdiden konuyu ele alarak milletvekili adaylarından noter kanalıyla dokunulmazlığın daraltılması için belge alarak örnek bir davranış sergiledi. Yanlış yapan, suç işleyen her siyasetçi savcı ve hakim önüne çıkabilmek. Böyle olunca insanın siyasetçiye olan güveni artar” şeklinde konuştu.

Milletvekilinin yanlış da yapsa yargılanmadığı için çok rahat hareket ettiğini söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekili, dokunulmazlığı olduğu için çok rahat hareket ediyor. Dokunulmazlık yanlışın artmasına yol açıyor. Fakat dokunulmazlık kalkınca milletvekili kendi hal ve hareketini kontrol eder. Daha dikkatli çalışmaya sevk eder. Siyasete kalite getirmede büyük faydası olur. Çünkü yanlış yapmamak için mücadele veren bir siyasetçiyi toplum taktir eder, hata yapmamaya çalışır bu da siyasete kalite getirir. CHP iktidara geldiğinde bunu yapacaktır. Seçmen bize iktidar olacak sayıyı verirse dokunulmazlığı daraltacağız. Ama yeterli sayımız olmazsa pek fazla bir şey yapacağımızı sanmıyorum fakat mücadelemiz yine de devam etmeli.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *