ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TEDAŞ, düşük makbuz tahsil etmeyen bankaları uyardı

TEDAŞ, düşük makbuz tahsil etmeyen bankaları uyardı
YAYINLAMA: 26 Şubat 2024 / 09.53
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2024 / 09.53

TEDAŞ Müessese Müdürü Ali Akbağ, abonelerin düşük bedelli elektrik faturalarını tahsil etmeyen bankaların anlaşmalarının iptal edileceğini söyledi.

Akbağ, Gaziantep Merkez Metropol Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bulunan 390 bin elektrik abonesinin faturalarının daha önceki yıllarda TEDAŞ veznelerine yatırdıklarını, ancak oluşan kuyruklar nedeniyle bankalarla anlaşma yapılarak ödemelerin bankalara yapılmasını sağlandığını belirtti. Son zamanlarda bazı abonelerin, bankaların düşüş bedelli elektrik faturalarını almadıkları konusunda şikayette bulunduğuna dikkati çeken Akbağ, “Abonelerimizden gelen bu şikayetlerin araştırılması için 4 kişilik bir araştırma heyeti kurduk. Bu arkadaşlarımız yaptıkları ilk incelemelerde şikayetlerin doğru olduğunu tespit ettiler. Bankaların büyük bedelli faturaları tahsil edip, küçük bedelli faturaları tahsil etmemesi kabul edilir gibi değil” dedi.

TEDAŞ’ın 15 banka ve PTT şubeleri ile tahsilat anlaşması olduğunu hatırlatan Akbağ, bankaların küçük ve büyük bedelli fatura ayırımı yapmadan bütün abonelerin faturalarını tahsil etmek zorunda olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim 390 bin abonemiz var. Bu abonelerin 2 dönem halinde olmak üzere her ay 241 bini bankalara gidip elektrik parası ödüyor. Bizim için bir milyon lira elektrik hizmeti alan ile bir milyar lira hizmet alan abone arasında hiçbir fark yok. Hepsine aynı kalitede hizmet vermeye çalışıyoruz. Aynı şekilde tahsilat yaparken de bankalar faturaları tahsil ederken küçük büyük fatura ayrımı yapmadan bütün faturaları tahsil etmek zorundadır.

Araştırmalarımız sonucunda bazı bankaların düşük bedelle faturalara tahsil etmemek için sistemde arıza var şeklinde mazeret ileri sürdüklerini tespit ettik. Bu kabul edilemez, faturaların ayrım yapılmadan tahsil edilmesi anlaşmamız gereğidir”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *