ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Teknik altyapı yetersiz

Teknik altyapı yetersiz
YAYINLAMA: 01 Mayıs 2023 / 14.47
GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2023 / 14.47
Gaziantep’te elektrik kesintisinin enerji yatırımlarının ihmal edilmesinden kaynaklandığı vurgulandı.

Şebekenin komple yenilenmesi ve teknik eleman ihtiyacının giderilerek arıza ekibi sayısının artırılması gerektiği kaydedildi.

Şebekenin büyük kısmı teknik ömrünü tamamlamış

Gaziantep’te elektrik şebekesinde gerekli yeniliğin yapılması için ihtiyaç oranında ödenek verilmediğini, bu yüzden sorunların her yıl giderek arttığına dikkat çeken EMO başkanı Erol Karabay, “Şehirdeki elektrik şebekesinin büyük bir kısmı teknik ömrünü tamamlamış, yetersiz malzeme, sıkça elektrik kesintilerine yol açmaktadır. Bu eksikler giderilmeden, elektrik kesintileri kaçınılmaz olacaktır. Gaziantep’in hak ettiği ödenek tutarı, özellikle sistemi rehabilitasyonu için tahsis edilmeli ve bu amaçla kullanılmalı” dedi.

Şebeke yenilenmeli ve hatlar yer altına alınmalı

TEDAŞ’ın arıza ve bakım onarım ekipleri yetersiz olduğu için çıkan arızalara ekiplerin zamanında yetişemediğini kaydeden Karabay, “Özellikle kentin eski yerleşim yerlerindeki elektrik tesisatları, teknik olarak ömrünü tamamlamış. Bu yüzden sık arıza oluşuyor. Yeterli arıza ekibi olmayınca arıza kısa sürede giderilemiyor. Bu durumda vatandaş haklı olarak tepki gösteriyor. Kurumda nitelikli personel sayısı sürekli azalıyor. Kısa vadede özel sektöre ihale edilerek, şebeke komple yenilenmeli ve yer altına alınmalı. Çünkü Hawaii hatlar arıza kaynağıdır. Gerekli bakım ve onarımlar tamamlanmalı” şeklinde konuştu.

Hükümetin enerji politikası belirsiz

Karabay, AKP iktidarının bir yıldan fazla iktidar olmasına rağmen, halen enerji politikası ile ilgili olumlu bir uygulamayı hayata geçirmediğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *