ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tekstil ve gıdada AB standartları yakalanmalı

Tekstil ve gıdada AB standartları yakalanmalı
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2021 / 14.33
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2021 / 14.33
Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde tekstil ve gıda sektörlerinde ihtiyaç duyulan iyileştirmelerin ve gerekli standartların derhal uygulanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ömer Güzel, dünyada tekstil sektörüne yön veren kalite sertifikası Ökotex’in, tüm dünyada ve ülkemizde tekstilde bir güvence markası tanımlandığını açıkladı.

MOTEKS 2002 Fuarı kapsamında Çevre Endüstriyel Analiz Laboratuvarı yöneticileri tarafından “AB Uyum Sürecinde Gıda Güvenliği” ve “ÖKO-TEX 100 Standardı” başlığı ile dün iki ayrı yerde seminer düzenlendi. GSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ilk seminere, gıda imalatı yapan, gıda ile iştigal eden firmaların temsilcileri katıldı. Merkezi İstanbul’da bulunan Çevre Endüstriyel Analiz Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Güzel GSO’da düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada önce firmasını tanıttı.

Türkiye’nin ilk özel sektör endüstriyel analiz laboratuvarı olan Çevre Laboratuvarı’nın kuruluşunun 12. yılında 50 kişilik kadrosuyla birçok farklı sektörden müşteriye ulusal ve uluslararası standartları referans alarak hizmet verdiğini açıkladı. Çevre Laboratuvarı’nda AB insan sağlığı kriterlerine uygun olarak geniş kapsamlı çevre, atıksu, toprak, su, gıda, yem kozmetik, ilaç gibi analizler ile kalite kontrol hizmeti verildiğini açıklayan Dr. Güzel, düzenlenen toplantıda AB’nin önemine değindi. Seminer’de Nermin Kadıoğlu, İ. Feyyaz Akbay, Kimya Yüksek Mühendisi M. Vehbi Cin da konuyla ilgili yaptıkları konuşmalarda AB ülkelerinde tekstil ve gıda sektörlerindeki standardı ve kaliteyi anlatırken, Türkiye’nin de bu alanda yapması gerekenler üzerinde durdu. Konuşmacılar AB ülkeleri hakkında da bilgi verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *