ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Temel unsur insan

Temel unsur insan
YAYINLAMA: 10 Mart 2022 / 14.11
GÜNCELLEME: 10 Mart 2022 / 14.11
Yeni iş yasasının şirketleri nasıl etkileyeceği ve çözüm önerilerini içeren seminerde, “şimdi revaçta olan özellik ve fark yaratabilmek. O da ancak insana sallana biliyor” denilirken, teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun fark yaratmanın temelinde insanın olduğunun altı çizildi.

Stratejik eğitim danışmanlık Genel Müdürü İlhan Özdiller, Miray yazılımın Grant otelde düzenlediği yeni iş yasasının şirketleri nasıl etkileyeceği ve çözüm önerileri seminerinin açılış konuşmasını yapan Miray yazılım satış müdürü Makbule Sunar, dünyadaki rekabet şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, “Bu şartla kaynakları daha etkin kılmaya zorlamaktadır. Bunun başında da insan geliyor” diye konuştu. Stratejik eğitim danışmanlık Genel müdürü İlhan Özdiller ise, 1995’ten itibaren personel yönetiminden insan kaynakları yönetimine geçişin hızlandığını söyledi.

Şubat kriziyle globalleşmeyle yüz yüze geldik

1998’de tekstil sektöründe yaşanan krizin fazla az, az talep nedeniyle ortaya çıktığını, bu sayede tekstil sektörünün bir anda globalleşme, küreselleşmeyi gördüğünü söyledi ve “Öncelik olarak üretilen ürünün kalitesi önemlidir. Kalite artık olmazsa olmaz koşulu hale geldi. Daha sonra hız önem kazandı ve Teknoloji sayesinde bu da hallediliyor, herkes hızlı olma çabasında. Şimdi ise fark yaratma söz konusu. Kalite, hız, verimlilik, fark yaratma deyince de insan akla geliyor” diyerek insanın önemine dikkat çekti.

İlhan Özdiller, tüm Türkiye’nin şubatta yaşanan krizde globalleşmenin boyutlarını gördüğünü ifade ederek yeni iş yasasının şirketleri nasıl etkileyeceğini anlatarak çözüm önerilerinde bulundu. Seminere bir çok fabrika, işletme ve kurumun insan kaynakları müdürü katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *