ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Terör korkusu bizi de vurdu

Terör korkusu bizi de vurdu
YAYINLAMA: 03 Nisan 2023 / 17.19
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2023 / 12.45
İstanbul’da beş gün arayla üst üste meydana gelen ve yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan kanlı terör olaylarından sonra, bir çok ülke Türkiye’ye temkinli yaklaşmaya başladı.

UEFA’nın maçları Avrupa ülkelerine almasından sonra, yabancı konukların katılımıyla Türkiye’de yapılması planlanan diğer toplantılar gibi Gaziantep’te 11-12 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan ‘Irak ile iş ortaklıkları bilgilendirme seminerleri ve ikili görüşmeler’ konulu toplantıda iptal edildi. Bu önemli toplantıya, Avrupa’nın bazı ülkeleri ve Irak’tan konuklarla, Türkiye’den bakan ve üst düzey yöneticilerin katılımı bekleniyordu.

Terör korkusu önemli bir toplantıyı iptal ettirdi

Sabah’ın edindiği bilgiye göre, İngiliz firması tarafından organize edilen ve Avrupa birliği iş geliştirme merkezi Gaziantep Şubesi, GTO ve TOBB işbirliğinde Gaziantep’te 11-12 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan ‘Irak ile iş ortaklıkları bilgilendirme seminerleri ve ikili görüşmeler’ konulu toplantı iptal edildi. Toplantının iptal edilerek ileriki bir tarihi ertelenmesine, İstanbul’daki sinagoglar, İngiliz Konsolosluğu ve HSCB’a yapılan bombalı saldırıların etkili olduğu kaydedildi.

Yurtdışından önemli konuşmacılar gelecekti

11-12 Aralık tarihlerinde Gaziantep Ticaret Odası’nda yapılması planlanan, bilgilendirme semineri adı altında gerçekleşecek olan toplantıya yurtdışından katılacak konuşmacılar; Irak ticaret Bakanı Ali Abdul Amir Allawi, Avrupa Komisyonu Üyesi, Türkiye’nin Bağdat Ticaret Müsteşarı Metin Değer, JP Morgan, MEC İnternational Müdürü Ian Walker, Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink, ABD Ankara Büyükelçiliği’nden Scot Marciel, BM Temsilcisi C. Vander Vaeren, CPA Ekonomik Kalkınma Stratejisi Danışmanı Marek Belka, Avrupa Komisyonu’ndan Juan Vicütor Monfort’du.

AB Komisyonu üyeleri ile TOBB temsilcileri bir araya geliyor

Bu arada son alınan bilgilere göre, toplantı ile ilgili son durum için AB Komisyonu ile TOBB yetkililerin bugün bir araya gelerek toplantının ileriki bir tarihte yapılması için görüş alışverişinde bulunacakları, taraflar arasında uzlaşma sağlanması durumunda, toplantının ileride yapılacağı tarih de belirlenecek.

Tüzmen ve Coşkun’un da katılması planlanıyordu

Toplantıya katılacak diğer yetkili ve konuşmacılar ise şunlardı; Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TOBB Rıfat Hisarcıklıoğlu, Dışişleri Bakanlığı Irak Koordinatörü Büyükelçi Ahmet Rıfat Ökçün, Uluslararası Nakliyeciler Birliği başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye Irak İş Konseyi başkanı Ercüment Aksoy, DTM Anlaşmalar Genel müdürlüğü Genel müdür yardımcısı Şevket Ilgaz, TOBB AB bölümü müdürü Mustafa Bayburtlu, Şanlıurfa TSO başkanı İsmail Demirkol, YASED Genel Sekreter Abdurrahman Arıman, BOTAŞ Genel müdürü Mehmet Bilgiç, TOBB Tüketim Maddeleri Sektörü Kurulu başkanı yardımcısı Dilek Temel, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği başkanı ve Türk Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu başkanı Nihat Özdemir, Gaziantep’te ise GTO başkanı Mehmet Aslan, GSO başkanı Nejat Koçer ile TAT bakliyatın sahibi Selim Memiş.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *