ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Terör saldırıları turizmi etkiliyor

Terör saldırıları turizmi etkiliyor
YAYINLAMA: 17 Nisan 2023 / 15.46
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2023 / 15.46
İstanbul’daki bombalı saldırılar, İngiltere’nin yurttaşlarına Türkiye’ye gitmeyin uyarısı UEFA’nın maçları Avrupa’ya aldırması turizmi önemli ölçüde etkiledi.

Ramazan Bayramı’ndaki dokuz günlük tatilde sektörde hareketlilik bekleyen yetkililer, beklenen turistik artışın olmadığını açıkladı.

İç turizmde beklenen hareketlenme olmadı

Yetkililer, turizmin terör olaylarından olumsuz etkilendiğini, bu yüzden geçen dokuz günlük tatili fırsatını da iyi değerlendirilmediğini belirterek, İstanbul’daki patlamaların önümüzdeki sezonu da etkileyeceğinden endişe duyduklarını söyleyen yetkililer, “9 günlük ramazan bayramı tatili aslında Müslümanların tatiliydi. Bu yüzden Türkiye’den başka ülkelere tatil yapmaya gidenler yoğunluktaydı. Ama iç turizmde beklenen hareketlenme olmadığı gibi diğer Müslüman ülkelerden ülkemize pek gelen olmadı. 2002 yılına göre turizm de bir artış oldu, fakat bu bizim beklediğimiz artış değil” dedi.

Hedef 35 milyon turist olmalı

Hükümetin 10 milyon turist hedeflediğini hatırlatan yetkililer, 70 milyon nüfusu olan bir ülkeye 10 milyon turistin düşük bir rakamın olduğunu, yetkililer olarak bu hedefin 35 milyon olması gerektiğini savunduklarını açıkladı.

Yetkililer, “Aslında bu hedeflere göre turizm çok düşük. Türkiye gibi uygarlıklar ülkesi olan dolayısıyla tarihi kültürel zenginliklere sahip ülke için bu rakamlar az” diye konuştu.

Bölgenin turizm haritası çıkarılıyor

Anadolu’da turizminin önünü açmak için ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini savunan yetkililer, “Tatil turizminin dışında sürekli turizm alanlarını geliştirmek, tanıtmak ve yaygınlaştırmak buralara tur düzenlemek gerek. Örneğin bizim TURSAB olarak bölgedeki valilerle önümüzdeki günlerde ortak bir çalışmamız olacak. Antalya’dan Hasankeyf‘e uzanan güzergahta turizm haritası oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *