ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tilmen Höyük bölgenin en büyük höyüklerinden biri

Tilmen Höyük bölgenin en büyük höyüklerinden biri
YAYINLAMA: 03 Nisan 2024 / 12.13
GÜNCELLEME: 03 Nisan 2024 / 12.13

Vali Lütfullah Bilgin, İslahiye ilçesinin 5 kilometre doğusunda yer alan Tilmen Höyük’te Gaziantep Arkeoloji Müzesi tarafından başlatılan kazı çalışmalarını inceledi. Kazı başkanı Dr. Nicola Marchetti, Vali Bilgin'e çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Lütfullah Bilgin, incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada Tilmen Höyük’teki kazı çalışmalarının bölge turizmi açısından son derece faydalı olacağını söyledi.

Kazı çalışmalarını finanse eden Bologna Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkeolog Dr. Nicola Marchetti’den çalışmalarla ilgili bilgi alan Bilgin, kazı ekibinin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti.

Tilmen Höyük’teki kazı çalışmalarını yerinde görmek için bölgeye geldiğini ifade eden Bilgin, “Tilmen Höyük’teki kazı çalışmaları bölge turizmi açısından son derece faydalı olacak. Kazı çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İslahiye Kaymakamı Bekir Yılmaz ise Tilmen Höyük’ün Türk turizmi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığınca Tilmen Höyük’e bir bekçi görevlendirildi. Tilmen Höyük bölgenin en büyük höyüklerinden biri. Turizm ve seyahat acentalarının turlarına Yesemek’in yanı sıra Tilmen Höyük’ü de koymalılar” dedi.

Kazı çalışmalarının Vali Bilgin ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, İslahiye Kaymakamı Bekir Yılmaz ve belediye başkanları ile il genel meclisi üyeleri inceledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *