ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tilmen'de kazı çalışmaları sona erdi

Tilmen'de kazı çalışmaları sona erdi
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2024 / 18.01
GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2024 / 18.01

İtalya'nın Bologna Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nicola Marchetti, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bulunan Tilmen Höyük'te yapılan kazı çalışmalarının gelecek yıl da devam edeceğini söyledi.

Marchetti, Ekim ayında başladıkları kazı çalışmalarının bu yılki bölümünün sona erdiğini söyledi. Bugüne kadar yaptıkları kazı çalışmalarında Hitit İmparatorluğu dönemine ait "Fırtına Tanrısı" Teşup'un kabartma heykelinin ilk defa gün yüzüne çıkarıldığını belirten Marchetti, "Ayrıca, 5 kazı sahasında 2 mabet, kurban taşı, banyo, 50 civarında çanak, çömlek ve küp bulundu. Bunlar restorasyon ve onarım çalışmaları yapılarak Gaziantep Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne teslim edildi" dedi.

Marchetti, Tilmen Höyük'te yapılan kazı çalışmalarının 7 yıl süreceğini, Tilmen Höyük'teki yaşantı ile Hatay ve Suriye'deki antik kentlerdeki yaşantılar arasında bulunan ortak noktaları belirleme amacında olduğunu kaydetti. "Kendimi bölgenin tarihini araştırmaya adadım" diyen Marchetti, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri ve İtalya Bologna Üniversitesi'nden 8 öğrenci ile çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *