ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplu konutta hedef kitle iyi belirlenmeli

Toplu konutta hedef kitle iyi belirlenmeli
YAYINLAMA: 14 Ocak 2024 / 17.55
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2024 / 18.10

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’te orta gelir düzeyindeki insanlara hitap edecek toplu konuta ihtiyaç olmadığını belirtti

Karataş'ta 23 bin konuttan ancak 4 bini teslim edilebilmiş

“Orta gelir düzeyindeki insanlara hitap eden bir toplu konut yapacaksan Gaziantep’in böyle bir şeye ihtiyacı yok. Çünkü Karataş bölgesinde 23 bin konut planlanmış, şu ana kadar 18 bin tanesine başlanmış, 4 bin tanesi teslim edilmiş, geriye kalan 14 bin tane toplu konut inşaatının da yüzde 85’i bitmiş. Altyapı problemini çözememişsiniz, insanların oradaki beklentilerine cevap vermemişsiniz”

OSB ve Serince’de toplu konuta ihtiyaç var

“Bana göre Gaziantep’te iki tane toplu konut ihtiyacı var. Organize Sanayi’de çalışan 65 bin kişi var. Bunların ihtiyacına cevap verebilecek, düşük gelir grubundaki insanlara hitap edecek, küçük konut, ucuz konut. Bunun da orta-büyük şeklini orada yapacağınız anketlere göre belirleyin. İkinci olarak da Serince bölgesinde belediyenin 2 milyon metrekare yeri var. Bu bölgede ortanın üzerindeki gelir düzeyinde insanlara hitap edecek tek katlı, iki katlı bahçeli evler. Bu şekilde başlayacaksınız, daha sonra yanına yüksek konutlar yapabilirsiniz. Orayı cazibe merkezi haline getirdikten sonra. Yani Bahçeşehir, Or-an, Bilkent örneği gibi.

Hayvan ağılı sahiplerine son derece kararlı olduğumuzu anlattık

“Hayvan ağılı sahiplerini topladık. Bu konuda çok ciddi ve kararlı olduğumuzu, kentin tehdit altında olduğunu, projeden asla vazgeçmeyeceğimi, kendilerinin ne düşündüğünün bizi fazla bağlamadığını söyledik. Çünkü her gün bir yerlere ulaşıyorlar. Bakana ulaşıyorlar, öbürüne ulaşıyorlar, işte biz buradan çıkmayız, etmeyiz. Onları buradan çıkarmak için son derece kararlı olduğumuzu belirttik. Sinan köyü bölgesindeki altyapı çalışmalarına başladık. Dozerlerimizi soktuk, şu anda orada çalışıyorlar, yolları yapılıyor”

Eski otogar yeri benzin istasyonu için uygun bir yer değil

“Otogar yerini çözmek istedik. Ama olmadı. Orası 3 trilyona önce ticari alan olarak satıldı. Sonra alelacele seçimler öncesi ön tarafı imar değişikliği ile benzin istasyonu olarak düzenlendi. Şehitkamil den geçti, Büyükşehirden onaylandı, tapusu verildi. Erdoğan Kesen adında bir adam itiraz etti. Burası usulsüzdür, uygunsuzdur. En yakın alandan 2 km sınırını kurtarmıyor diye. Mahkeme soruyor Büyükşehire, biz de burası benzin istasyonuna uygun değildir diye yanıt veriyoruz. Bizim imar müdürlüğü devlette devamlılık esastır, siz böyle bir görüş belirtemezsiniz diyor. Ben yazarım, farklı görüş, markalı görüş burası benzin istasyonu olmaya uygun değil. Duruşmaya 12 saat kala Erdoğan Kesen davasından vazgeçti!

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *