ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplum kitap okumuyor

Toplum kitap okumuyor
YAYINLAMA: 30 Nisan 2023 / 16.53
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2023 / 16.53
Yazar Ahmet Ümit kitaplarını imzaladı

Gaziantepli yazar Ahmet Ümit, Özel Güney Fırat Okulları’nda düzenlenen söyleşi ve imza gününe katıldı. Gaziantepli yazar Ahmet Ümit öğrencilerle söyleşi yaparak, kitaplarını imzaladı. Yazar Ümit, son yıllarda edebiyatın göz ardı edildiği ve kitap okunmadığını belirterek, öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve yazmalarını önerdi.

Kendini sanata adayan insan cesaretli olmak zorunda

Söyleşi ve imza gününe katılan yazar Ahmet Ümit, yazarlığı daha rahat ve özgür bulduğunu, kendisinin yaşam tarzına uygun olduğu için tercih ettiğini belirterek, “Ben özgürlüğü, özgür olmayı isteyen biriyim. Bu nedenle yazar bir insan da özgürdür. Yazarlık aynı zamanda bir sanattır. Özgür ve cesaretli olmayan insanlar zaten bu işi yapamaz. Onun için zaman zaman tehlikeli de olsa bir takım konularla ilgili kitap yazılabilir. Örneğin Patasana kitabı. Eğer cesaretim olmasaydı bu kitabı yazamazdım. Sanat ve yazarlık cesaret işidir. Korkmamak gerek. Ben okul çağındayken yazar olacağım demedim. Ancak kendimi birden yazar olarak buldum. Ve kitaplarımın okunduğuna inanıyorum. Bu da beni mutlu ediyor” dedi.

Toplum kitap okumuyor

İlk kitabını 1989 yılında piyasaya süren yazar Ümit, son zamanlarda edebiyata önem verilmediğini ve toplumun kitap okuyamadığına dikkat çekerek, “Edebiyat insanın içindeki güzellikleri açığa çıkarmasıdır. Ve insanı insan yapan, sevgiyi, mutluluğu veren unsurdur” diye konuştu.

Gaziantep önemli bir kent

Konuşmasında memleketi Gaziantep’ten de bahseden yazar Ahmet Ümit, Gaziantep’in yalnız yemekleri değil, tarihi ve kültürüyle de Türkiye ve dünyaya kazandıracağı çok şey olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *