ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplumun en devrimci unsuru gençliktir

Toplumun en devrimci unsuru gençliktir
YAYINLAMA: 13 Haziran 2023 / 12.43
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2023 / 12.51
Yıllardır sağ iktidarların izlediği yanlış politikalar, siyaset anlayışının sonucu ülkene sorunlar yumağı haline geldiğini belirten CHP Şahinbey İlçesi Gençlik Kolu başkanı Ali Yazgan, sağ iktidarların insani gelişmeden uzak bir ekonomik büyümeyi hedeflediğini açıkladı.

CHP gençlik kolları tarafından gençlik dayanışma Şenliği ve müzik dinletisi düzenlendi. Düztepe Gencolar düğün salonunda önceki gece düzenlenen şenlikte belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

Gençlik her toplumda dinamik unsurdur

Mevcut hükümetler, sorgulamayan, siyasetten uzak ve suskun gençlik yaratılmasını amaçladığını ifade eden Yazgan, “Sağ partiler bir yandan siyasete olanca çirkinliğine uygularken, diğer yandan Çamur, çirkef diye nitelendirdikleri Siyaseti yalnızca kendileri yürütmek için gençliği ve halkı siyasetten uzak tutmak istemişlerdir. Oysa yanlış olan gençlerin siyasetle ilgilenmesi değildir. Siyasetin mevcut koşullarda yapılış biçimidir. Halkın katılmadığı, gençlerin bilinçli şekilde uzak tutmaya çalıştığı siyaset, bu nedenle toplumda duyulmayan ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmeyen bir konuma gelmiştir. Bunlara, gittikçe artan ve yaygınlaşan yolsuzluklar, yıllardır süren insan hakları ve terör, devlet içinde yuvalanan ve devleti de kullanan çeteler eklenince, toplum ve gençliği kendisinin ve ülkenin geleceğinden kaygı duyar hale gelmiştir. Oysa gençlik her toplumda dinamik unsurdur. Doğal olarak toplumun en devrimci unsuru gençliktir. Üyeleri sürekli yenilenen bir toplum kesimidir. Gençlik doğası gereği kurulu düzene, çıkar ilişkileri ile bağlı değildir. Haksızlıklara göz yummaz. Haksızlıkların üzerine cesaretle yürür. İşte bu gençlik uygulanan sistemli politikalarla pasifize edilmiş, inançsız, teslimiyetçi, heyecansız, idealleri olmayan bir hale getirilmeye çalışılmıştır” dedi.

Gençleri ve halkı kendi çıkarları uğruna siyasetten uzak tutmak isteyen otel köşelerinde, lobilerde barlarda kurulan sermaye partilerinin ülkeyi bu hale getirdiğini söyleyen Yazgan, gençliğin siyasetten uzak tutmak isteyen sermaye partilerine yerel seçimlerde gereken dersi CHP’nin vereceğini açıkladı.

CHP İl Gençlik Kolu Başkanı Ali Akılmaz, mart ayında yapılacak yerel seçimin ülke ve partileri için önemli olduğunu belirtirken, şenliğe meclis üyelerinin ilgisizliğine dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *