ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Toplumun kalkınması için evlatlarınızı okutmalısınız

Toplumun kalkınması için evlatlarınızı okutmalısınız
YAYINLAMA: 19 Eylül 2024 / 15.23
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2024 / 15.23

Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen, okula gitmeyen çocukları yeniden okula kazandırmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarına dikkat çekerek, ilçede, 2002/2003 öğretim yılı sonunda sürekli devamsız olan öğrenci sayısının 8 bin 168 iken, 2003/2004 öğretim yılı Ekim ayında bu rakamın 8 bin 20'ye, 2003 yılı Kasım ayı sonunda 7 bin 120'ye düşürüldüğünü açıkladı.

Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen, kenar semtlerde konuştuğu kadınlara çocuklarını mutlaka okutmaları gerektiğini hatırlatırken, kadınlar da sürekli yoksulluktan yakındı.

Esen, "Bakanlığımızın kız çocuklarının okullaştırılması ve devamsız öğrencilerin devamının sağlanması ile ilgili yapılan çalışmalar sonucu 2005 Şubat ayına kadar 4 bin 760 öğrencinin devamı sağlanarak sürekli devamsız öğrenci sayısı 3 bin 408'e düşürülmüştür diye açıklamada bulundu.

Kaymakamı gören fakirlikten yakındı

Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen'in Yukarıbayır ve Ulaş Mahallelerindeki ziyaretinde, vatandaşlar fakirlikten yakındı. Esen, sohbet ettiği kadınlara kızlarını okula gönderip göndermediğini sorup, kızların okumasının önemini anlattı. Kaymakam Esen "Türk toplumunun gelişmesi ve ilerlemesinde kadınlara büyük görevler düşüyor. Gerek çocuklarınızın mutluluğu ve huzuru gerekse de toplumun kalkınması için evlatlarınızı okutmak zorundasınız. Bu konuda maddi olanaktan yoksun olan insanlara eğitim yardımı yapılıyor" dedi.

Fakirlere tanınan olanaktan yararlanın

Esen, kadınları okul ve okumanın önemi konusunda bilgilendirirken, etrafını saran kadınlar daha çok fukaralıktan söz etti. Esen, devletin belirli konularda insanlara yardımcı olabileceğini, fakirliğin devam etmemesi için çocukların okutulması gerektiğini belirtirken, "Yakındığınız konularda haklısınız. Ancak devlet elinden geldiği kadar yardım ediyor. Kömür ve gıda yardımı konusunda yoksulların mağdur olmaması için gayret gösteriliyor. İşte bu fakirliğin devam etmemesi en azından çocuklarınızın ileride rahat bir yaşam sürebilmesi için onları okula göndermeniz gerekiyor. Kampanyalarla fakir çocuklarının okutulması için çalışmalar yapılıyor. Lütfen bu fırsatlardan yararlanın diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *