ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Trafik kazaları önlenmeli

Trafik kazaları önlenmeli
YAYINLAMA: 07 Haziran 2023 / 12.52
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2023 / 12.56
Vali Lütfullah Bilgin, trafik kazalarının önüne geçmek için fahri trafik müfettişliği uygulamasına etkinlik kazandıracaklarını bildirdi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, trafik kurallarının ihlalinin kazalara, kazalarında can ve mal kayıpları ile ekonomik zarara neden olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu kayıtlardan yüksek oranda etkilendiğini belirtti.

Kural ihlallerinin önüne geçme çabalarına vatandaşın katkısının sağlanmasının büyük önem taşıdığını inandıklarını kaydeden Bilgin, bu inat ya fahri trafik müfettişi sayısını artırdıklarını kaydetti.

Gaziantep’te fahri trafik müfettişi sayısını 105’ten beş yüze çıkardıklarını ifade eden Bilgin, şu görüşlere yer verdi:

“İldeki trafik sorununu çözmek, karayolu ve trafik güvenliğini sağlamak, gerek sürücülerin ve gerekse yayaların trafik kurallarına uymasını alışkanlık haline getirmek için fahri trafik müfettişliği uygulamasına etkinlik kazandıracağız. Trafik sorunu bireysel değil, toplumsal bir sorun. O halde bu sorunun çözümü için toplumdaki tüm bireyler, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeliler. Sorunun çözümünü yalnızca polisten beklemek doğru değil.”

Bilgin, en az 40 yaşında ve yüksek okulu mezunu olan, yaramalı ya da ölümlü trafik kazasına karışmamış, başvuru tarihinden önceki beş yıl içinde 100 ceza puanı uygulaması nedeniyle sürücü belgesi alınmamış herkesin fahri trafik müfettişi olabileceğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *