ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Trafik terörünün üstesinden gelinmeli

Trafik terörünün üstesinden gelinmeli
YAYINLAMA: 25 Nisan 2023 / 17.40
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2023 / 17.40
Renault Mais Genel müdürü İbrahim Aybar, trafik kazalarının Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu, bu sorunun ancak el birliği ile çözülebileceğini söyledi.

Aybar, “Trafik kazalarına eğitimine önem amaçlı böyle bir proje uygulayan ilk markayız ama tek marka olarak kalmak istemiyoruz” dedi.

Renault’un çocukları yol güvenliği konusunda duyarlı hale getirmek, yetiştirmek büyütmek için uyguladığı herkes için güvenlik projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine GTO toplantı salonunda düzenlenen bir törenle sokakta ilk adımlar eğitim seti dağıtıldı.

Marka ama tek marka kalmak istemiyoruz

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da 2003-2004 eğitim döneminde uygulamaya başladıkları projenin kapsamında Antalya ve Gaziantep’te aldıklarını belirten Aybar, projeyle ulaştıkları çocuk sayısının yılın sonunda 18.000’den 28.000’e ulaşacağını söyledi.

Aybar, ülkemizde yıllardır süren trafik kazası terörün aşılması gerektiğini, trafik kazası sorununun çözümünde herkesin kendisini sorumlu hissetmesi gerektiğini belirtirken, “Trafik kazaları Türkiye’nin en büyük sosyo-ekonomik problemdir. Bu olaydan korkuyoruz belki ama biraz da kaderci olduğumuz söylenebilir. Türkiye’de 1009 95 yılından bu yana trafik kazasında ölenlerin istatistiği tutuluyor ve ölenlerin sayısı 244.000’i aştı. Türkiye bu makus talihi mahkum mu? Bu konuda her şeyi devletten beklememeli bizlerde bir şeyler yapmalıyız” diye konuştu.

Her şeyi devletten beklememeliyiz

Aybar’la Renault’un ezelden bu yana trafik kazalarına duyarlı olduğunu ve dünyanın en sağlam otomobillerinin etmekle kalmayıp toplumun dikkatini trafik kazalarına çektiğini, herkes için güvenlik projesi ile ilkokul ikinci sınıf öğrencileri trafik eğitimi verdiğini bildirdi. Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin Gaziantep’in proje kapsamına alınmasından dolayı Aybar’a teşekkür etti. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldığı toplantıda, konuşmaların ardından sokakta kadınlara eğitim seti tanıtıldı, setin öğrencilere nasıl kullanılacağına ilişkin öğretmenlere bilgi verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *