ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüm çocuklar eşit eğitim hakkına sahip olmalı

Tüm çocuklar eşit eğitim hakkına sahip olmalı
YAYINLAMA: 14 Eylül 2023 / 15.06
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2023 / 15.07
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programları kapsamında, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de seçilmiş ve atanmışların koltuğuna bir süre için geleceğimiz olan çocuklar oturdu. Yarın görev alacak makamlara kurulan ve küçük ağızlarıyla büyük sorunlara değinen çocukların en büyük isteği tüm çocuklara eşit eğitim hakkıydı.

Vali Lütfullah Bilgin’in makamını devralan temsili vali Uğur Kocager, okulların kalabalığından yakınıp, eğitime gereken önemin verilmediğini vurgularken, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in koltuğunu devralan Aysel Çapar, kent merkezinde trafik yoğunluğundan yakınıp alt ve üst geçit yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Çocuklar daha iyi eğitim almalı

Temsili olarak valilik makamına oturan Emine Konukoğlu ilköğretim okulu sekizinci sınıf öğrencisi Uğur Kocager, çocukların çok iyi eğitim almasını istediğini söyledi. Kocager, eğitimin gelişmesi ve yeni okulların açılması için eğitim kampanyası başlatmak istediğini belirtti.

Kocager, “Kampanyamıza, tüm hayırseverlerin katkı sağlamasını istiyorum. Ayrıca sağlık sorunlarının da çözümünü istiyorum. Bu arada sokak çocuklarına da başta eğitim olmak üzere her alanda yardım yapılması gerekir” dedi.

Çocuklarımız sorumluluk aldıklarında bizden daha başarılı olacaklar

Vali Lütfullah Bilgin, Türk çocuklarının şanslı olduğunu, Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik gününü çocuklara bayram olarak armağan ettiğini hatırlattı. Çocukların bu bilinç ve özgüvenle yetişmesinin önemli olduğunu ifade eden Bilgin, Kocager’in eğitimin öncelikli sorun olduğunu dile getirmesinin anlamlı olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı artık tüm dünya çocukları tarafından da kutlanan önemli bir bayram. Bu önemli günde çocuklarımızın sorumluluk alıp, ülke sorunlarıyla ilgili görüşlerini dile getirilmesi çok anlamlı. Çocuklarımız, ileride sorumluluk aldıkları zaman bizden daha başarılı olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Bilgin, temsili vali ve diğer çocuklara üzere Atatürk’ün nüfus bilgilerinin ve Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Şahinbey'in resmi bulunan bardak ve Gaziantep yıllığı hediye etti.

Belediye Başkanı trafiğe çözüm aradı

Temsili Büyükşehir Belediye Başkanı Düztepe ilköğretim okulu sekizinci sınıf öğrencisi Aysel Çapar öncelikle trafik sorununun çözüme kavuşturup yeşil alanların artırılması ve yeni parklar yapılmasını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, temsili belediye başkanının isteklerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın isteklerini önemsiyoruz. Bu amaçla belediye bünyesinde bir çocuk meclisi kuracağız. Kuracağımız meclisin ilk üyeleri de bugün temsili olarak belediyemizde görev alan çocuklarımız olacak. Hedefimiz daha güzel ve daha yaşanabilir bir kent yaratmak ve çağdaş belediyecilik hizmeti sunmak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *