ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüm desteğe rağmen AKP başarılı olamadı

Tüm desteğe rağmen AKP başarılı olamadı
YAYINLAMA: 19 Mart 2024 / 17.26
GÜNCELLEME: 19 Mart 2024 / 17.26

İşçi Partisi İl Başkanı İbrahim Yiğit, halkın büyük bölümünün oylarını alarak iktidara gelen AKP hükümetinin, medya ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğine rağmen, halkın beklentilerini karşılayacak hiçbir hizmet yapmadığını söyledi.

Toplumun beklentileri yerine getirilemedi

Halkın öncelikli sorununun işsizlik ve yoksulluk olmasına rağmen ülke gündeminin farklı konularla meşgul edildiğini, bu durumun ülkeye zaman kaybettirmesinin yanı sıra halkın umutlarıyla oynamak anlamına geldiğini belirten Yiğit, “AKP hükümeti, elinde sihirli değnek varmış ve tüm sorunları bir anda halledecekmiş gibi yoksul ve işsiz insanların zafiyetinden faydalandı. Medya AKP’yi toplumun umudu gibi gösterdi. Halk yanlış yönlendirilerek AKP’ye hükümet görevi verildi. Umut bağlayan insanların da artık umutları tükendi. Beklentileri yerine getirilemeyen toplum, AKP hükümetinden memnun değil” dedi.

Halkın alım gücü olmadığı için enflasyon düşüyor

Enflasyonun düşmesinin başarı gibi gösterildiğini, oysa insanların alım gücünün olmadığını, enflasyonun da bundan dolayı düşük çıktığını belirten Yiğit, “Hükümet halkın refah seviyesine olumlu katkı yapamadığı için enflasyonun düşük çıkmasını başarı gibi gösteriyor. Oysa enflasyonun düşmesinin en büyük nedeni insanların alım gücünün olmamasıdır. İşsizlik artarken, et tüketimi azalıp, ekmek tüketimi artarken nasıl ekonomi iyiye gider? AKP hükümeti giderek halkı daha fazla fakirleştiriyor ve ülkeye zarar veriyor. Bu süreç değişmezse ülke batacak. Tekne su alıyor. Tekne su alırken nasıl kurtarabiliriz in hesabını yapıyoruz. Amacımız kaptanlara uğraşıp tekneyi bu hale getiren kaptanları suçlamak değil. Bir an önce tekneyi kurtarmak için gayret göstermeliyiz. Çünkü AKP’nin propagandası çok bilinçli yapılıyor” diye konuştu.

Yiğit, DİE’nin rakamlarının da ülkenin ne kadar zor durumda olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *