ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüm kaynaklar eğitim için seferber edilmeli

Tüm kaynaklar eğitim için seferber edilmeli
YAYINLAMA: 04 Ekim 2023 / 18.10
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2023 / 18.11
Ülkenin geleceği çocukların ellerinde çocukların geleceği ise aldıkları eğitimde

Okul öncesi eğitim platformu çok sayıda eğitimcinin de katılımıyla Özel Gaziantep Okullarında bir konferans düzenledi. Konferansa katılan eğitimciler, okul öncesi eğitimin önemsenmemesinden ve çoğu ana okullarının standartların altında olmasından yakındı.

Okul öncesi eğitime gereken önem verilmiyor

Okul öncesi eğitim platformu yetkilileri, özellikle ailelerle işbirliği yapılması gerektiğine dikkat çekerken, okul öncesi eğitim platformunun bütçesinin genel olarak sponsorlar ve hayırsever kişi ve kuruluşlar tarafından oluşturulduğunu hatırlatıp, “Bunun için hep birlikte bize yardım edebilecek kişileri harekete geçirmeliyiz” dedi.

İşbirliği yapmak şart

Eğitimciler, işbirliği yapacak kurumların eğitim fakültesi bulunan bütün üniversiteler, resmi özel anaokulları, reklam şirketleri ve dernekleri, halkla ilişkiler dernekleri, özel okullar ve dernekleri, eğitimle ilgili dernek ve vakıflar, okul koruma dernekleri, ulusal ve yerel televizyon kurumları, ulusal ve yerel gazeteler, gönüllü anne babalar olduğunu açıkladı.

Aydınlık gelecek için daha iyi eğitim

Okul öncesi eğitimin en temel gerekliliklerinden biri olduğuna değinen yetkili, “Sizler ve bizler kendi çocuklarından başka çocuklar için de çaba gösteriyoruz. Ülkemizin ve dünyamızın geleceği çocuklarımızın elindedir. Çocuklarımızın geleceği ise öğrendiklerinde, yaşadıklarında, bildiklerinde, gerçeğin ne kadar algılayıp kabullendiklerinde, sorun çözebilme becerilerinde, özgüvenlerinin de, vazgeçmemeli yerinde, esen rüzgardan etkilenmeyen etik değerlerinde, şiddetin ve tüketimin her türü ile küreselleşen kirlenmeyen, dinlenebilen bilinç ve duruşlarındadır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *