ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizm, medeniyetlerin tanıtımında önemli bir etken

Turizm, medeniyetlerin tanıtımında önemli bir etken
YAYINLAMA: 06 Eylül 2023 / 19.13
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2023 / 19.14
Vali Lütfullah Bilgin, turizm sektörünün başka kültürleri ve medeniyetleri tanımada ve karşılıklı etkileşimde önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Vali Lütfullah Bilgin, Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, turizm sektörünün ülke ekonomisine büyük katkı sağlamakla birlikte istihdam yaratıp, döviz girdisi ve ödemeler dengesine katkıda bulunan önemli bir ekonomik hareket olduğunu ifade etti.

Bilgin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemiz, tarihi, turistik, doğal ve kültürel değerleriyle büyük bir potansiyele sahip olduğu gibi önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan ilimizde bu değerler açısından büyük bir potansiyele sahiptir. İlimizdeki ve ülkemizdeki değerlerin dünya kamuoyuna tanıtımı turizm potansiyelinin geliştirilmesi açısından önemlidir. Turizm ve tanıtım faaliyetlerinin büyük önem arz ettiği günümüzde, ilimizin her yönüyle olduğu gibi tarihi ve turistik yönleriyle de tanıtılması amacıyla gerekli çalışmalar yapılmaktadır”

Vali Bilgin, tanıtım faaliyetlerinin daha da etkin olması ve toplumun turizm yönünden bilinçlenmesi amacıyla basın yayın organlarında turizm programlarına ağırlık verilmesi gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *