ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizm sektörü için eleman yetiştirilecek

Turizm sektörü için eleman yetiştirilecek
YAYINLAMA: 01 Nisan 2022 / 13.46
GÜNCELLEME: 01 Nisan 2022 / 13.46
Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak İzmir, Antalya, Nevşehir, Trabzon, İzmir, Kastamonu, Burdur, Antalya, Isparta ve İzmir’de faaliyette bulunan on turizm eğitim merkezi bünyesinde düzenlenecek 2003-2004 eğitim dönemi turizm işletmelerinde personel yerleştirme temel eğitim kurslarına sınavla kursiyer alınacağı açıklandı.

Kurslar için başvuru süresinin en geç 15 Ağustos 2003 Cuma günü mesai bitimine kadar olduğu, kursa katılmak isteyen adayların istedikleri turizm eğitim merkezine şahsen veya posta ile başvurmaları, daha detaylı bilgi için turizm müdürlüğüne başvurmaları istendi.

Seçme sınavları 18-20 Ağustos‘ta

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm eğitim merkezlerinde turizm sektörüne yeni eleman yetiştirmek amacıyla kurslar düzenlenecek. Adaylara yiyecek ve içecek servisi, kat hizmetleri ve yiyecek üretim bölümlerinde eğitim verilerek turizm sektörüne hazırlanmaları sağlanacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Doğan, kursların turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek amacıyla, kültür ve turizm Bakanlığı’na bağlı turizm eğitim merkezlerinde düzenleneceğini, kurslara seçme sınavlarının 18-19-20 Ağustos tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Kursların, Burdur, turizm eğitim merkezinde yiyecek ve içecek servisi, kat hizmetleri, yiyecek üretimi branşlarında, Alaçatı turizm aşçılık merkezinde yiyecek ve içecek servisi ile yiyecek üretimi branşlarında, diğer eğitim merkezlerinde ise ön büro, yiyecek ve içecek servisi, kat hizmetleri, yiyecek üretim branşlarında açılacağı öğrenildi.

Sınav iki aşamalı olacak

30 hafta süreyle kursların, yatılı ve gündüzlü olarak düzenleneceğini belirten Doğan, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere başarı belgesi verileceğini, kursiyer adaylarına seçme sınavları, başvuruda bulundukları turizm eğitim merkezinde, mülakat ve test olmak üzere, iki aşamalı olarak yapılacağı bildirildi.

Bekarlık şartı aranıyor

Kursiyer adaylarında aranan koşullar şöyle açıklandı, ön büro bölüm için, en az lise veya dengi okul mezunu, yiyecek ve içecek servisi, kat hizmetleri ve yiyecek üretim bölümlerinde ise en az ilköğretim okulu mezunu olmak, giriş sınavlarının yapıldığı yıl itibari ile 21 yaşından gün almış olmak 20 yaşından gün almış olan erkek adaylarının, askerlik ilişkilerini bulunmadığını veya ertelendiğini belgelendirmeleri gerekmektedir. Ön büro bölümüne başvuran adaylar için, bir yabancı dil bilmek, evli olmamak kurs süresince evlenenlerin kursa ilişkisi kesilir.

Son başvuru 15 Ağustos

Durumları açıklanan koşullara uyan adayların, bir dilekçe ekinde, nüfus cüzdanının onaylı örneği, öğrenim belgesinin onaylı örneği, iki adet fotoğraf ile en geç 15 Ağustos 2003 Cuma günü mesai bitimine kadar, kursa katılmak istedikleri turizm eğitim merkezine, şahsen veya posta ile başvurmaları gerektiği ifade edildi. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *