ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizm sektörü kan kaybediyor

Turizm sektörü kan kaybediyor
YAYINLAMA: 11 Kasım 2021 / 15.51
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2021 / 15.51
ABD'nin sektörünü fena vuran savaş beklentisinin turizm sektöründe kapasiteyi yüzde 85 azalttığına ve yabancı turistlerin bölgeye 2 aydan bu yana gelmediğine dikkat çekildi. Bölgeye yapılması planlanan turların iptal edildiği, firmaların Türkiye'ye riskl, ülke kabul ettiği için turist getirmek istemedikleri bildirildi. Tezkereye evet veya hayır denmesinin turizm açısından bir anlam taşımadığı, turistlerin her halükarda bölgeyi tehlikeli bulduğu bildirildi.

Yabancılar gelmiyor

Cihat Gürüz, savaş nedeniyle rezervasyonlar iptal edildiğini belirterek, şubat ayının başından bu yana bölgeye yabancı turist gelmediğini hatırlattı. “Yabancılar bölgeye gelmiyor. Savaş nedeniyle turizm tamamen durdu. Gelen giden yok. Turistler güvenli bulmadıkları köye gitmiyor. Türkiye'de bugün savaş bölgesinde olduğu için turistler gelmez oldu. Önceden yapılan rezervasyonlar iptal edildi” dedi.

Japonlar gelmiyor

Japonya'dan gelecek 2 bin turistin de rezervasyonlarını iptal ettiği, Türkiye'nin savaş bölgesinde olmasının sektöre büyük darbe vurduğu ifade edildi. “Müthiş kan kaybediyoruz. Acentalar boş, gelen giden yok. Tur operatörleri, firmalar, turistler kendilerini riske atmak istemiyor” şeklinde konuştu.

Yabancı ziyareti 100'de 85 azaldı

Bölgenin turizm yönünden zengin, tarihi ve kültürel eserlere sahip kentlerinin iki ayı aşkın zamandan beri turisti ağırlayamadığını belirten Gürüz, “İç turizmde kapasite yüzde yetmiş beş düşerken, yurt dışından gelen turist sayısında yüzde seksen 5 gerileme olduğu nokta sektör çok zor durumda” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *